Beyerskloof Pinotage - 2008

RÖDA VINER 15%
Nigab
Skapades 2010-03-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Karaktäristik:
- Mörk, röd färg.
- Stor, fruktig doft med inslag av björnbär och med rökig ton.
- Fyllig, mycket fruktig smak med mörka bär, lite rökig ton och balanserad strävhet.
Passar till: Smakrika rätter på nöt- och lammkött, vilt och grillat.
Lagring: Beyerskloof Pinotage kan lagras 2-3 år.
Vinet: Druvorna till Beyerskloof Pinotage kommer uteslutande från ”bush-vines” - små, låga vinstockar, med en ålder på 20-40 år, som bara kan skördas för hand. Jordmånen är varierad, med inslag av granit, kalk och lera. Skördeuttaget var på 6 ton/hektar, motsvarande ca 39 hektoliter/hektar. Vinet har jäst på i huvudsak i öppna jästankar vid 28-30 grader, men en mindre del har jäst på roterande jästankar i rostfritt stål för maximal färgextraktion. Beroende på vilken vingård druvorna kom ifrån, var skalen i kontakt med vinet i mellan 3 och 5 dagar. Efter avslutad malolaktisk jäsning flyttades vinet till fat av Neversek för 6 till 8 månaders lagring.
Producenten: Beyerskloof Wines är skapat av ”Mr Pinotage” Beyers Truter, den första sydafrikanen som blev utnämnd till ”Winemaker of the year” (redan 1991). Allt sedan han tog sin examen från vinuniversitetet i Stellenbosch 1978 har han varit inriktad på att göra det mesta möjliga av just pinotage, Sydafrikas egen druva. Han köper in de bästa druvorna från Stellenbosch, Sydafrikas bästa område för pinotage, och gör vinet på sin egen anläggning.
Beyerskloof på nätet: www.beyerskloof.co.za
Området: Stellenbosch är det kanske mest kända vinområdet i Sydafrika. Ett perfekt medelhavsklimat, tack vare närheten till havet, och en stor variation på jordmåner gör förhållandena idealiska för vinodling.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 86 Kr 8121201 Beställning
Kommentarer