Betyg
3
Ursprung
NorgeTillverkningssätt
Ofiltrerad Överjäst Opastöriserad FlaskjästStil
American Pale AleHumle
Centennial Northern BrewerSenaste betygen
SuperDuty
2015-12-17Kenneth Langstrom
2013-10-08Christian H.
2013-05-19Bonne1978
2012-11-04jochros
2012-10-02
Beskrivning: Läskande, ljus ale. Friskt och samtidigt robust öl med Centenneal-humle som ger en kryddig fruktighet i avslutningen.
Råvaror: Maris Otter-, vete- och karamellmalt. North Brewer- och Centenneal-humle. Grimstad-vatten.
Användning: Serveras gärna till ljust kött, pasta, pizza eller fisk vid temperaturen 8°C.
Övrig info: Nøgne Ø - Det Kompromissløse Bryggeri är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl. De använder endast handmältat korn, och när de tappar sitt öl på flaska tillsätts ny jäst och näring. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Råvaror: Maris Otter-, vete- och karamellmalt. North Brewer- och Centenneal-humle. Grimstad-vatten.
Användning: Serveras gärna till ljust kött, pasta, pizza eller fisk vid temperaturen 8°C.
Övrig info: Nøgne Ø - Det Kompromissløse Bryggeri är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl. De använder endast handmältat korn, och när de tappar sitt öl på flaska tillsätts ny jäst och näring. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 43 Kr | 8383401 | Beställning |
500 ml | 48 Kr | 8383401 | Beställning |
Kommentarer
dildoe
lasseg
Ronny T