Bradisismo Veneto Rosso - 2003

RÖDA VINER 14%
Nigab
Skapades 2008-10-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Karaktäristik:
- Mycket mörkt röd färg.
- Stor, generöst kryddig doft med inslag av svarta vinbär, ceder, peppar och fat.
- Fruktig smak med balanserad strävhet, inslag av mörka bär och fat och med lång, komplex eftersmak.
Passar till: De flesta rätter nöt- och lammkött.
Lagring: Vinet är konsumtionsfärdigt i dag, men kommer att utvecklas med några års lagring.
Vinet: Druvorna till Bradisismo kommer från de vingårdar som odlat Cabernet Sauvignon längst i hela Italien. Efter jäsning och maceration i 12 dagar överförs vinet till franska ekfat från Alliers och Nervers. Där genomgår viner den malolaktiska processen samt lagras i 15 månader.
Producenten: Idag består egendomen av 25 ha vingårdar I Soave Classico och under 90-talet utökade man även sin produktion till att omfatta röda viner. De röda druvorna växer ca 15 kilometer öst om Soave i Colli Berici som ligger i provinsen Vicenza. I Soave Classico på dess branta sluttningar och magra jord trivs Garganega som bäst. Den planterades redan på Romartiden och kallades vid den tiden för ”Grecanicum”, vilket refererar till dess ursprung i Grekland. Druvan anlände via Sicilien och Kampanien där dess syster Greco fortfarande odlas i stor omfattning. Under århundraden har druvan förändrat sig till att anpassas till Soaves förutsättningar och dess karaktär och namn har ändrats därefter.
Inama på nätet: www.inamaaziendaagricola.it
Området: 1997 insåg Giuseppe Inama de fantastiska möjligheterna som området runt Colli Berici hade att producera röda viner. Kombinationen av ett lager röd lera ovanpå kalksten tillsammans med varma torra somrar passar bildar ett unikt mikroklimat för röda viner. Redan första året planterade man Cabernet Sauvignon, Carmenère och Merlot som införskaffades från en lokala odlare. Efter 15 månader i nya barriquer från Allier och Nevers kom det första resultatet som överskred alla förväntningar man hade. Ett kraftfulls, samtidigt elegant vin i ”Bordeaux-tema” med rik frukt och aromer av kakao och svartpeppar. Vinet döptes till Bradisismo (efter det geologiska fenomen som ger vingården dess unika egenskaper).
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 279 Kr 8386601 Beställning
Kommentarer