Betyg
11
Ursprung
NorgeTillverkningssätt
Överjäst Ofiltrerad Opastöriserad FlaskjästStil
Imperial / Double IPAHumle
Centennial Chinook Columbus/Tomahawk/ZeusSenaste betygen
neg
2013-10-18Housepainter
2013-06-17Kinski
2013-01-04Kjell-Fredrik
2012-12-28Zeilon
2012-10-10
Beskrivning: Nøgne Ø:s jubileumsbryggd nummer 100. Efter en enorm efterfrågan nu ordinarie i sortimentet. I grunden en IPA men mörkare än vanligt, nästan kastanjefärgad. Kraftigt välhumlad och samtidigt väldigt tilltalande, med på en gång både en härlig beska och sötma. I eftersmaken anas choklad. Ett öl för ölkännare!
Råvaror: Maris Otter-, vete- och chokladmalt. Columbus- Chinook- och Centennial-humle. Grimstad-vatten.
Användning: Njut det helt för sig självt, gärna i favoritfåtöljen framför en sprakande brasa! Serveringstemperatur 10°C.
Övrig info: Nøgne Ø - Det Kompromissløse Bryggeri är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl. De använder endast handmältat korn, och när de tappar sitt öl på flaska tillsätts ny jäst och näring. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Råvaror: Maris Otter-, vete- och chokladmalt. Columbus- Chinook- och Centennial-humle. Grimstad-vatten.
Användning: Njut det helt för sig självt, gärna i favoritfåtöljen framför en sprakande brasa! Serveringstemperatur 10°C.
Övrig info: Nøgne Ø - Det Kompromissløse Bryggeri är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl. De använder endast handmältat korn, och när de tappar sitt öl på flaska tillsätts ny jäst och näring. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 57 Kr | 8940301 | Beställning |
500 ml | 64 Kr | 8940301 | Beställning |
Kommentarer
stokies
Gorkyman
lasseg
RollE2k
Swappo
m81mlm
mett
avtryck
balder
Seb
lasseg