Betyg
4
Senaste betygen
stokies
2019-03-04boran
2015-07-24Alex_alkis
2015-02-24nazzty
2013-11-04Zeilon
2013-10-24
Typ: Filtrerat veteöl
Smakbeskrivning: Ljusgult med livligt och tjockt skum. Mjuk doft med inslag av skumbananer, kryddnejlika och järn. Mjuk och neutral smak med låg beska och snabbt avklingande eftersmak.
Passar till: Den låga beskan tillsammans med en spännande bouquet gör ölet utmärkt till olika rätter med fisk och skaldjur. Dessutom är det en idealisk följeslagare till klassisk bayersk ölmat som Obatzda, som är en ostmassa av camembert, paprikapulver och lök, eller Weisswurst, som är en mild kalvköttskorv som äts med söt senap före klockan 12 på dagen…
Övrigt: Bryggeriet ligger i Freising strax norr om München och är världens äldsta med 1040 som grundningsår. Från början var det ett klosterbryggeri, men år 1803 stängde bayerska staten klostret och tog över bryggeriet. År 1895 grundades den första bryggarhögskolan på Weihenstephan, och den gäller fortfarande som världens förnämsta. Idag är bryggeriet en modern mönsteranläggning vars produkter är stolta bärare av Bayerns uråldriga bryggartraditioner.
Weihenstephaner Kristallweissbier jäses med en speciellt utvecklad metod för just detta öl, vilket gör att det har rejäl veteölssmak utan att behöva ha jästen med i flaskan. Under flera hundra år levde det bayerska veteölet ett stillsamt liv i skuggan av mer populära öltyper, men under de senaste 30 åren har intresset ökat explosionsartat och idag är det en av Tysklands mest populära öltyper.
Smakbeskrivning: Ljusgult med livligt och tjockt skum. Mjuk doft med inslag av skumbananer, kryddnejlika och järn. Mjuk och neutral smak med låg beska och snabbt avklingande eftersmak.
Passar till: Den låga beskan tillsammans med en spännande bouquet gör ölet utmärkt till olika rätter med fisk och skaldjur. Dessutom är det en idealisk följeslagare till klassisk bayersk ölmat som Obatzda, som är en ostmassa av camembert, paprikapulver och lök, eller Weisswurst, som är en mild kalvköttskorv som äts med söt senap före klockan 12 på dagen…
Övrigt: Bryggeriet ligger i Freising strax norr om München och är världens äldsta med 1040 som grundningsår. Från början var det ett klosterbryggeri, men år 1803 stängde bayerska staten klostret och tog över bryggeriet. År 1895 grundades den första bryggarhögskolan på Weihenstephan, och den gäller fortfarande som världens förnämsta. Idag är bryggeriet en modern mönsteranläggning vars produkter är stolta bärare av Bayerns uråldriga bryggartraditioner.
Weihenstephaner Kristallweissbier jäses med en speciellt utvecklad metod för just detta öl, vilket gör att det har rejäl veteölssmak utan att behöva ha jästen med i flaskan. Under flera hundra år levde det bayerska veteölet ett stillsamt liv i skuggan av mer populära öltyper, men under de senaste 30 åren har intresset ökat explosionsartat och idag är det en av Tysklands mest populära öltyper.
Kommentarer
Alex_alkis
nazzty
Gibbon
Divko