Typ: Ofiltrerat mörkt veteöl.
Smakbeskrivning: Kopparfärgat med kraftfullt, gräddigt skum. Mjuk och neutral doft med mild brödighet och lite kryddor. Mjuk och fyllig smak med inslag av mogna bananer och en kort eftersmak med låg beska.
Passar till: Låg beska tillsammans med fyllig brödighet gör ölet lämpligt till kraftigare men milt kryddade maträtter som kalops, köttfärslimpa och fläskkotletter eller varför inte stekt fisk med en gräddigt aromatisk sås och pressad potatis?
Övrigt: Bryggeriet ligger i Freising strax norr om München och är världens äldsta med 1040 som grundningsår. Från början var det ett klosterbryggeri, men år 1803 stängde bayerska staten klostret och tog över bryggeriet. År 1895 grundades den första bryggarhögskolan på Weihenstephan, och den gäller fortfarande som världens förnämsta. Idag är bryggeriet en modern mönsteranläggning vars produkter är stolta bärare av Bayerns uråldriga bryggartraditioner. Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel är ljusare än de flesta andra mörka veteöl och ansluter därmed till den traditionella stil som bara finns kvar regionalt i de delar av Bayern där veteölet är mest ursprungligt. Ett mörkt veteöl för verkliga konnässörer. Ölet skall serveras i speciella, vasformade glas och hällas försiktigt längs kanten. Mot slutet rätas glaset upp för att bilda en skumkrona, och allra sist skall jästen i så att den finfördelas i glaset. Under flera hundra år levde det bayerska veteölet ett stillsamt liv i skuggan av mer populära öltyper, men under de senaste 30 åren har intresset ökat explosions- artat och idag är det en av Tysklands mest populära öltyper.
Smakbeskrivning: Kopparfärgat med kraftfullt, gräddigt skum. Mjuk och neutral doft med mild brödighet och lite kryddor. Mjuk och fyllig smak med inslag av mogna bananer och en kort eftersmak med låg beska.
Passar till: Låg beska tillsammans med fyllig brödighet gör ölet lämpligt till kraftigare men milt kryddade maträtter som kalops, köttfärslimpa och fläskkotletter eller varför inte stekt fisk med en gräddigt aromatisk sås och pressad potatis?
Övrigt: Bryggeriet ligger i Freising strax norr om München och är världens äldsta med 1040 som grundningsår. Från början var det ett klosterbryggeri, men år 1803 stängde bayerska staten klostret och tog över bryggeriet. År 1895 grundades den första bryggarhögskolan på Weihenstephan, och den gäller fortfarande som världens förnämsta. Idag är bryggeriet en modern mönsteranläggning vars produkter är stolta bärare av Bayerns uråldriga bryggartraditioner. Weihenstephaner Hefeweissbier Dunkel är ljusare än de flesta andra mörka veteöl och ansluter därmed till den traditionella stil som bara finns kvar regionalt i de delar av Bayern där veteölet är mest ursprungligt. Ett mörkt veteöl för verkliga konnässörer. Ölet skall serveras i speciella, vasformade glas och hällas försiktigt längs kanten. Mot slutet rätas glaset upp för att bilda en skumkrona, och allra sist skall jästen i så att den finfördelas i glaset. Under flera hundra år levde det bayerska veteölet ett stillsamt liv i skuggan av mer populära öltyper, men under de senaste 30 åren har intresset ökat explosions- artat och idag är det en av Tysklands mest populära öltyper.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 20 Kr | 8986201 | Beställning |
Kommentarer
nazzty
lasseg