Betyg
3
Senaste betygen
kultingen
2016-06-01NiklasB1980
2016-05-14lunken
2013-12-31wilca428
2013-01-28fredrik79
2011-09-09
Färg: Medelhög intensitet, rubinröd nyans.
Doft: Medelstor, varm, kryddig och bärig med toner av aprikoser, jordgubbar och ekfat.
Smak: Medelfyllig, mycket bärig med intensiv jordgubbsfrukt och frisk, lite kärnig körsbärskaraktär. Lång eftersmak med inslag av ek.
Konsumtion: 0-3
Användning: Nötkött och vilt. Pasta med smakrika köttsåser.
Apulien tillhör de senaste årens stora överraskningar i vinvärlden. Området, som utgör klacken på den italienska stöveln, har i över tvåtusen år producerat enklare viner för lokal konsumtion, men nu kommer plötsligt många av de mest prisvärda vinerna därifrån. En vinrevolution, varken mer eller mindre, har ägt rum.
Candido tillhör den grupp som leder revolutionen, och man gör det utan att överge de traditionella druvsorterna och smakerna. Firman bildades 1925 av Fransesco Candido och sköts av sönerna Giacomo och Alessandro. Tillsammans med vinmakaren Severino Garofanohar man moderniserat vineriet och gått över till så gott som ekologisk vinodling, där konstgödsel, insektsmedel och moderna bekämpningsmedel är helt bannlysta.Familjen Candido planterade vingården Cappello di Prete (Prästens hatt) för nästan sextio år sedan med vinstockar av Salentos inhemska druva negro amaro. Det är sällan som en vingård blir så gammal som sextio år, men den djupa kalkhaltiga lerjorden och de svalkande havsbriserna har gjort, har gjort att Cappello di Prete är en perfekt växtmiljö för negro amaro och idag kan vi njuta av den koncentration och harmoni som bara gamla stockar kan ge. Cappello de Prete är ett av Salentos mest kända viner och har gjort sedan 1974. Egendomen omfattar 137 hektar vinodlingar och man producerar totalt nära 2 miljoner buteljer varje år. Inte mindre än 83 procent går på export, vilket säger en del om hur attraktiva vinerna är. Cappello di Prete är gjort på 100 procent negro amaro från ett område som heter Tenuta Cappello di Prete. Vinstockarna är gamla och ger druvor med koncentrerad smak. De krossas och jäses vid 29 graders temperatur i 6 dagar, varefter vinet lagras 5-6 månader på små franska ekfat.
Doft: Medelstor, varm, kryddig och bärig med toner av aprikoser, jordgubbar och ekfat.
Smak: Medelfyllig, mycket bärig med intensiv jordgubbsfrukt och frisk, lite kärnig körsbärskaraktär. Lång eftersmak med inslag av ek.
Konsumtion: 0-3
Användning: Nötkött och vilt. Pasta med smakrika köttsåser.
Apulien tillhör de senaste årens stora överraskningar i vinvärlden. Området, som utgör klacken på den italienska stöveln, har i över tvåtusen år producerat enklare viner för lokal konsumtion, men nu kommer plötsligt många av de mest prisvärda vinerna därifrån. En vinrevolution, varken mer eller mindre, har ägt rum.
Candido tillhör den grupp som leder revolutionen, och man gör det utan att överge de traditionella druvsorterna och smakerna. Firman bildades 1925 av Fransesco Candido och sköts av sönerna Giacomo och Alessandro. Tillsammans med vinmakaren Severino Garofanohar man moderniserat vineriet och gått över till så gott som ekologisk vinodling, där konstgödsel, insektsmedel och moderna bekämpningsmedel är helt bannlysta.Familjen Candido planterade vingården Cappello di Prete (Prästens hatt) för nästan sextio år sedan med vinstockar av Salentos inhemska druva negro amaro. Det är sällan som en vingård blir så gammal som sextio år, men den djupa kalkhaltiga lerjorden och de svalkande havsbriserna har gjort, har gjort att Cappello di Prete är en perfekt växtmiljö för negro amaro och idag kan vi njuta av den koncentration och harmoni som bara gamla stockar kan ge. Cappello de Prete är ett av Salentos mest kända viner och har gjort sedan 1974. Egendomen omfattar 137 hektar vinodlingar och man producerar totalt nära 2 miljoner buteljer varje år. Inte mindre än 83 procent går på export, vilket säger en del om hur attraktiva vinerna är. Cappello di Prete är gjort på 100 procent negro amaro från ett område som heter Tenuta Cappello di Prete. Vinstockarna är gamla och ger druvor med koncentrerad smak. De krossas och jäses vid 29 graders temperatur i 6 dagar, varefter vinet lagras 5-6 månader på små franska ekfat.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 79 Kr | 272701 | Ordinarie |
Kommentarer
kultingen
Spam
Crassus