Betyg
1
Senaste betygen
Rebbi
2015-10-08GandalfTheGrey
2012-06-08doep
2012-04-28MarcLager
2011-02-18Typhoon
2010-12-12
Druvsorter: Tempranillo 75%, garnacha 20% & mazuelo 5%.
Vinberedning: Skörden 2003 var en utmaning för vinmakaren då sommaren var onormalt het och torr. Det gav en skörd där druvorna plockades för hand och valdes ut med extra stor noggrannhet före vinifieringen. Efter att stjälkarna tagits bort pressades druvorna försiktigt och fördes sedan över på temperaturkontrollerade jästankar. Därefter har vinet lagrats, först på franska och amerikanska ekfat i 12 månader, och sedan på flaska i 6 månader.
Färg: Körsbärsröd med klar intensitet.
Doft: Ljuvlig doft av mörka & röda bär, men även toner av rostad ek, färsk kokosnöt och kryddor. Här hittar man även druvtypisk doft av kräftspad och dill.
Smak: Bärig smak med liten kärvhet och fatton, inslag av körsbär och örter.
Serveringstemp: ca 16-18°C
Hållbarhet: Vinner ej på lagring.
Vin och mat: Grillat nötkött, köttgrytor och smakrika kycklingrätter med grillade grönsaker. Passar även bra till medelstarka hårdostar och tapas.
Producent: I Campo Viejos nya moderna anläggning utanför Logroño i Rioja produceras en modern härlig Rioja. Vineriet ligger fantastiskt placerat på berget med utsikt över floden Ebro. Här använder man sig av helt ny teknik blandat med klassisk vinifiering. Spanien har aldrig varit bättre än idag!
Vinberedning: Skörden 2003 var en utmaning för vinmakaren då sommaren var onormalt het och torr. Det gav en skörd där druvorna plockades för hand och valdes ut med extra stor noggrannhet före vinifieringen. Efter att stjälkarna tagits bort pressades druvorna försiktigt och fördes sedan över på temperaturkontrollerade jästankar. Därefter har vinet lagrats, först på franska och amerikanska ekfat i 12 månader, och sedan på flaska i 6 månader.
Färg: Körsbärsröd med klar intensitet.
Doft: Ljuvlig doft av mörka & röda bär, men även toner av rostad ek, färsk kokosnöt och kryddor. Här hittar man även druvtypisk doft av kräftspad och dill.
Smak: Bärig smak med liten kärvhet och fatton, inslag av körsbär och örter.
Serveringstemp: ca 16-18°C
Hållbarhet: Vinner ej på lagring.
Vin och mat: Grillat nötkött, köttgrytor och smakrika kycklingrätter med grillade grönsaker. Passar även bra till medelstarka hårdostar och tapas.
Producent: I Campo Viejos nya moderna anläggning utanför Logroño i Rioja produceras en modern härlig Rioja. Vineriet ligger fantastiskt placerat på berget med utsikt över floden Ebro. Här använder man sig av helt ny teknik blandat med klassisk vinifiering. Spanien har aldrig varit bättre än idag!
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 72 Kr | 278601 | Ordinarie |
Kommentarer
Klint