Betyg
0
Senaste betygen
I januari 2002 tog Viña San Pedro, en av Chiles största producenter, klivet över Anderna och etablerade sig i Argentinas Uco Valley i Mendoza. Finca La Celia, som vineriet heter, äger ca 600 hektar vid foten av Anderna. Vineriet har sedan det kom i Viña San Pedros ägo genomgått en total restaurering där man kan se resultatet av en strategi att förena det nya med det traditionella i en lyckosam kombination.
La Celias historia började redan vid slutet av 1800-talet. Don Eugenio Bustos påbörjade arbetet med att plantera vin och utveckla vinproduktion. Han bestämde sig 1924 för att ge sin enda dotter Celia större delen av vingården. Med åren lyckades Celia utveckla verksamheten till ett av områdets förnämsta vinerier. Hon var en föregångare på många områden och var drivande i utveckling av regionen. Bland annat var hon delaktig i bildandet av en skola, järnvägens utbyggnad, områdets ekonomiska utveckling samt skapandet av den stad som fortfarande bär Celias pappas namn: Eugenio Bustos.
Vid Viña San Pedros förvärv av Finca La Celia genomgick vineriet en omfattande modernisering. Vineriet utrustades med rostfria ståltankar, toppmodern teknik och nya franska och amerikanska ekfat. Till det yttre har endast små förändringar gjorts på fasaden, men vineriet har idag kapacitet att producera över 6 miljoner liter högkvalitativt vin.
Färg: Hög intensitet, blåröd nyans.
Doft: Ren, intensivt bärig med inslag av blåbär, plommon och en aning örtkryddor.
Smak: Relativt fyllig, pepprig och intensiv med frisk blåbärskaraktär och lång eftersmak med inslag av ek.
Druva: Shiraz
Lagringsbarhet: 0-2 år
Användning: Nöt- och fläskkött, gärna stekt eller grillat.
La Celias historia började redan vid slutet av 1800-talet. Don Eugenio Bustos påbörjade arbetet med att plantera vin och utveckla vinproduktion. Han bestämde sig 1924 för att ge sin enda dotter Celia större delen av vingården. Med åren lyckades Celia utveckla verksamheten till ett av områdets förnämsta vinerier. Hon var en föregångare på många områden och var drivande i utveckling av regionen. Bland annat var hon delaktig i bildandet av en skola, järnvägens utbyggnad, områdets ekonomiska utveckling samt skapandet av den stad som fortfarande bär Celias pappas namn: Eugenio Bustos.
Vid Viña San Pedros förvärv av Finca La Celia genomgick vineriet en omfattande modernisering. Vineriet utrustades med rostfria ståltankar, toppmodern teknik och nya franska och amerikanska ekfat. Till det yttre har endast små förändringar gjorts på fasaden, men vineriet har idag kapacitet att producera över 6 miljoner liter högkvalitativt vin.
Färg: Hög intensitet, blåröd nyans.
Doft: Ren, intensivt bärig med inslag av blåbär, plommon och en aning örtkryddor.
Smak: Relativt fyllig, pepprig och intensiv med frisk blåbärskaraktär och lång eftersmak med inslag av ek.
Druva: Shiraz
Lagringsbarhet: 0-2 år
Användning: Nöt- och fläskkött, gärna stekt eller grillat.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 55 Kr | 9900101 | Beställning |
Kommentarer