Betyg
1
Färg: Blåröd, relativt hög intensitet.
Doft: Stor, frisk, fruktig doft med tydligt inslag av svartvinbärspastill, vanilj och mynta.
Smak: Halvsött, friskt och fylligt fruktvin med fräsch smak av svarta vinbär, vanilj, mynta och smörkola.
Konsumtion: 0-1
Användning: Aperitif, sällskapsvin eller istället för likör i Kir Royal.
Aurora är ett svenskt svartvinbärsvin som gör sig mycket bra som ingrediens i olika fruktiga och läskande drinkar.
Aurora är ett friskt och fräscht svartvinbärsvin med rund, fruktig sötma och fyllig smak av nyplockade svarta vinbär. Vinet kan njutas som det är eller blandas till en god drink. En skvätt Aurora i ett glas champagne blir en läskande Aurora Royal.
Aurora Orange: Häll 6 cl Aurora i ett högt glas med is, fyll upp med apelsinläsk, rör om och garnera med en apelsinskiva. Tillsätt eventuellt 2-4 cl vodka.
Aurora Lemon: Gör som ovanstående men tag Bitter Lemon istället för apelsinläsk och garnera med en citronskiva. Tillsätt eventuellt 2-4 cl vodka.
Aurora on the rocks: Servera Aurora ur ett whiskyglas med is och en bit apelsinskal.
Aurora Royal: Häll 3 cl Aurora i ett champagneglas fyll upp med kall champagne.
Drinkar som kräver verktyg
Aurora Sour: Skaka 4 cl Aurora, ca 2 cl citronjuice, ca 1 cl sockerlag med is och sila upp i ett glas. Verktyg: Shaker
Aurora Collins: Gör en Aurora Sour, men häll drinken i ett högt glas med is och fyll upp med sodavatten. Verktyg: Shaker
Aurora Orange Caipi: Skär 3-4 apelsinklyftor i mindre bitar och lägg dem i ett tjockbottnat whiskyglas, mosa apelsinbitarna med en muddler. Fyll på med 6 cl Aurora och krossad is, och rör om. Verktyg: Muddler eller mortelstöt
1999 tilldelades Aurora silvermedalj i den prestigefyllda tävlingen The International Wine and Spirit Competition.
Doft: Stor, frisk, fruktig doft med tydligt inslag av svartvinbärspastill, vanilj och mynta.
Smak: Halvsött, friskt och fylligt fruktvin med fräsch smak av svarta vinbär, vanilj, mynta och smörkola.
Konsumtion: 0-1
Användning: Aperitif, sällskapsvin eller istället för likör i Kir Royal.
Aurora är ett svenskt svartvinbärsvin som gör sig mycket bra som ingrediens i olika fruktiga och läskande drinkar.
Aurora är ett friskt och fräscht svartvinbärsvin med rund, fruktig sötma och fyllig smak av nyplockade svarta vinbär. Vinet kan njutas som det är eller blandas till en god drink. En skvätt Aurora i ett glas champagne blir en läskande Aurora Royal.
Aurora Orange: Häll 6 cl Aurora i ett högt glas med is, fyll upp med apelsinläsk, rör om och garnera med en apelsinskiva. Tillsätt eventuellt 2-4 cl vodka.
Aurora Lemon: Gör som ovanstående men tag Bitter Lemon istället för apelsinläsk och garnera med en citronskiva. Tillsätt eventuellt 2-4 cl vodka.
Aurora on the rocks: Servera Aurora ur ett whiskyglas med is och en bit apelsinskal.
Aurora Royal: Häll 3 cl Aurora i ett champagneglas fyll upp med kall champagne.
Drinkar som kräver verktyg
Aurora Sour: Skaka 4 cl Aurora, ca 2 cl citronjuice, ca 1 cl sockerlag med is och sila upp i ett glas. Verktyg: Shaker
Aurora Collins: Gör en Aurora Sour, men häll drinken i ett högt glas med is och fyll upp med sodavatten. Verktyg: Shaker
Aurora Orange Caipi: Skär 3-4 apelsinklyftor i mindre bitar och lägg dem i ett tjockbottnat whiskyglas, mosa apelsinbitarna med en muddler. Fyll på med 6 cl Aurora och krossad is, och rör om. Verktyg: Muddler eller mortelstöt
1999 tilldelades Aurora silvermedalj i den prestigefyllda tävlingen The International Wine and Spirit Competition.
Liknande artiklar

Kommentarer
Mikael8212