L'Exception - 2005

RÖDA VINER 14%
Bibendum
Skapades 2008-03-15 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2001
2005
Beskrivning: Kryddig och örtig doft av mörka bär, körsbär och nejlika i kombination med rosta ekfatsvanilj. Smaken är koncentrerad och välbalanserat kryddig med mängder av mörka bär och örter i samklang med runda toner av choklad och vanilj. Rikligt med lena tanniner som ligger kvar och förlänger eftersmaken.
Passar till: Med sin friska syra och örtiga fruktighet gör sig L'Exception väldigt bra tillsammans med mat. Framförallt med smakrika rätter av nöt, lamm och vilt. Prova gärna till en ungsbackad vildsvinsstek om du har möjlighet.
Framställning: Druvorna för detta vin har skördats vid perfekt mognad och de har noggrant valts ut efter sin höga kvalitet. Växtplatserna för rankorna tillhör de mest prestigefyllda i hela Fitou och är belägna i områdena Tuchan och Paziols. Druvorna tas från utvalda vingårdar som tillsammans utgör 10 ha. Rankorna är upp till 80 år gamla och skördeuttagen så låga som 25 hl / ha. Vinet görs på druvorna Carignan, Grenache och Syrah. Syrah vinifieras i 15 dagar efter att skalen har tagits bort och lagras därefter i ett år på nya ekfat. Carignan och Grenache vinifieras på små ståltankar om 120 hl och Carignan lagras på ekfat i ett års tid.
Lagring: Det här vinet går utmärkt att dricka idag, men kan utan problem lagras 8-10 år vid goda lagringsförhållanden.
Smaktyp: Rött vin medelfylligt
Druvor: Grenache 40%, Syrah 40%, Carignan 20%
Årgång: 2005
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 189 Kr 9987101 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer