Betyg
0
Senaste betygen
blaad666
2010-10-29rhonaren
2010-03-25våldis
2010-03-13Kristoffer
2009-10-05Armagnac
2008-08-19
Smaktyp: Vita viner, friska & fruktiga, torra
Beskrivning: Stor, krispig och distinkt Sauvignon Blanc-doft. Smaken är mycket ren och fräsch med en utmärkt fruktsyra och klassisk bordeauxkaraktär. Lång avslutning.
Passar till: Perfekt till skaldjur och fisk, men även till diverse soppor och en klassiker till getost.
Framställning: Druvorna är skördade tidigt på morgonen när temperaturen är låg. Efter avstjälkning har druvorna försiktigt pressats i en tryckluftspress. Musten har sedan kylts ner till +10° under 24 timmar därefter klarnats. Alkoholjäsningen sker i rostfria ståltankar, odlad jäst används, vid en temperatur som konstant håller 18°C. Vinet vilar sedan på en del av jästen under några månader innan buteljering.
Lagring: Vinet är färdigt att dricka nu men kan sparas ett par år om bra lagringsmöjligheter finns.
Beskrivning: Stor, krispig och distinkt Sauvignon Blanc-doft. Smaken är mycket ren och fräsch med en utmärkt fruktsyra och klassisk bordeauxkaraktär. Lång avslutning.
Passar till: Perfekt till skaldjur och fisk, men även till diverse soppor och en klassiker till getost.
Framställning: Druvorna är skördade tidigt på morgonen när temperaturen är låg. Efter avstjälkning har druvorna försiktigt pressats i en tryckluftspress. Musten har sedan kylts ner till +10° under 24 timmar därefter klarnats. Alkoholjäsningen sker i rostfria ståltankar, odlad jäst används, vid en temperatur som konstant håller 18°C. Vinet vilar sedan på en del av jästen under några månader innan buteljering.
Lagring: Vinet är färdigt att dricka nu men kan sparas ett par år om bra lagringsmöjligheter finns.
Kommentarer