Betyg
0
Ursprung
Burgenland Neusiedlersee ÖsterrikeStil
BotrytisDruva
Scheurebe Chardonnay Sauvignon Blanc Riesling
Sockerhalt: 100 gram/liter
Syrahalt: 7,5 gram/liter
Hafner Beerenauslese är ett sött dessertvin som är framställt av druvblandningen Scheurebe, Chardonnay, Sauvignon Blanc och Riesling.
Hafner Family Estate finns i Mönchhof vid sjön Neusiedler som är belägen nära den ungerska gränsen. Sommaren är mycket varm och höstarna långa och milda. Det fuktiga klimatet kring sjön skapar de allra bästa förutsättningarna för att botrytis ska angripa druvorna och ge oss dessa fantastiska goda söta viner.
Årgång 2004 är ett speciellt bra år för botrytis viner från distriktet Neusiedlersee. Druvorna är vid skördetillfället russinliknande och har en sockerhalt på minst 25% enligt lag. All skörd sker manuellt. Vinet har lagrats på ståltank.
Vinet har en gyllene gul färg är, stor fruktig doft med inslag av aprikos, ananas och grapefrukt. Fruktigt elegant, frisk, smakrikt sött vin med toner av aprikos, russin, fikon.
Serveringstips: Passar till frukt, sorbet, blåmögelost och naturligtvis ank och gåslever eller som aperitif. Serveras vid ca 10 grader
”Mumsigt, mumsigt” sa Bengt Frithiofsson i TV4 och gav vinet betyget 4 solar!
Syrahalt: 7,5 gram/liter
Hafner Beerenauslese är ett sött dessertvin som är framställt av druvblandningen Scheurebe, Chardonnay, Sauvignon Blanc och Riesling.
Hafner Family Estate finns i Mönchhof vid sjön Neusiedler som är belägen nära den ungerska gränsen. Sommaren är mycket varm och höstarna långa och milda. Det fuktiga klimatet kring sjön skapar de allra bästa förutsättningarna för att botrytis ska angripa druvorna och ge oss dessa fantastiska goda söta viner.
Årgång 2004 är ett speciellt bra år för botrytis viner från distriktet Neusiedlersee. Druvorna är vid skördetillfället russinliknande och har en sockerhalt på minst 25% enligt lag. All skörd sker manuellt. Vinet har lagrats på ståltank.
Vinet har en gyllene gul färg är, stor fruktig doft med inslag av aprikos, ananas och grapefrukt. Fruktigt elegant, frisk, smakrikt sött vin med toner av aprikos, russin, fikon.
Serveringstips: Passar till frukt, sorbet, blåmögelost och naturligtvis ank och gåslever eller som aperitif. Serveras vid ca 10 grader
”Mumsigt, mumsigt” sa Bengt Frithiofsson i TV4 och gav vinet betyget 4 solar!
Kommentarer