Masi Campofiorin - 2008

RÖDA VINER 13%
Philipson & Söderberg
Skapades 2007-03-29 av iglaset
Betyg
5 75 7.35
Senaste betygen
dj_danne
2013-11-23 9
Stefan Hill
2013-08-12 7
GlennGunnar
2013-04-06 9
Goofster
2013-03-08 8
smaaland
2013-02-08 9
Karaktär: Fruktigt och fräscht som ungt med syror och tanniner för ett långt liv, en syntes av ungdom och mognad med varm, god frukt mot mörka körsbär och tydlig fatlagring.
Lagras: Lite beroende på årgång, riktigt bra kan ligga i 10-15 år.
Passar till: Mörkt kött och vilt, ostar med karaktär, dock inte för kraftiga grönmögelostar.
Mer om Masi Campofiorin: 2004 firade detta populära vin 40 år på marknaden, då 1964 var första årgången av Campofiorin, Blomsterängen. Valpolicella på den tiden var inte precis känt för sin kraft och koncentration, det var däremot Amarone känt för, redan då. Guido och hans son Sandro Boscaini hade sina tankar om detta gap mellan svart och vitt och experimenterade fram den metod som de döpte till Ripasso och som gav resultatet Campofiorin. Metoden att jäsa en andra gång har funnits länge som rigoverno eller rifermentazione. Från början lät man en halvårsgammal Valpolicella få en andra duvning på draven av nyss jäst Recioto, ett förstadium till Amarone. Resultatet blev bra men med tydliga oxidativa toner och sedan 1990 låter man den andra jäsningen ske med hjälp av torkade druvor som skulle blivit Amarone om de fått vara kvar. Vinet lagras sedan 18 månader på stora fusto veronese samt en liten del på barrique. Efter ca två och ett halvt år kommer vinet ut till oss att njuta av det. Nu måste man inte dricka upp sin Campofiorin när den kommer ut, den håller lätt till sin 10-årsdag och i vissa fall dubbelt så länge.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
375 ml 55 Kr 512302 Ordinarie
375 ml 59 Kr 512302 Ordinarie
750 ml 105 Kr 512301 Ordinarie
1500 ml 215 Kr 512306 Ordinarie
herrotto
2011-02-04 8

carpedia
2011-02-01 7

onybacka
2011-01-30 8

moerte
2011-01-27 8

erikroyale
2011-01-24 7

cliff
2011-01-17 7

niklaselm
2011-01-15 7

Hedde
2011-01-02 7

jeil9866
2010-12-27 6

r0ffe4u2
2010-12-11 8

stinarem
2010-12-01 8

fredde
2010-11-12 8

EGaD
2010-09-19 9

tobl002
2010-08-19 8

Zayron
2010-08-13 9

Vonne
2010-08-13 9

karlsson75
2010-08-08 8

bjarneh
2010-07-16 8

nilsson73
2010-07-03 7

pieeetr
2010-05-15 7

robwic
2010-05-07 8

joxx
2010-04-30 9

elge
2010-04-17 8

poontang
2010-01-17 8

soder
2010-01-12 7

a.king
2010-01-11 9

downtown
2009-04-10 7

Maths
2009-03-10 7

Cryss
2008-12-30 6

AlphaMonkey
2008-12-13 3

Kommentarer
lunken
2010 var grym
8
Stefan Hill
Ett perfekt vin till det mesta.
7
laphroaig4me
Detta vinet har jag alltid hemma. Det är perfekt till mustiga grytor under höst och vinter. Prova gärna till en Portergryta med pressad potatis.
8
carpedia
Är ett mycket gott vin till oxfilé och vilt.
7
soder
Årgången 2006 är en sk femstjärnig årgång enligt MASI´s strikta bedömning. Vinet är utmärkt redan nu men vinner också på att lagras 1-3 år.
7