Betyg
1
Senaste betygen
miksch
2013-11-22roleybaxter
2012-08-05nomorenight
2012-08-03Smurfit54
2011-11-25mikael.durlind
2011-09-16
Druva: 92% cabernet sauvignon, 8% merlot
Producent: Kingston Estate grundades på 1960-talet av de grekiska invandrarna Sarantos och Conatntina Moularadellis. Det var när deras son Bill, då nyutbildad oenolog från universitetet i Adelaide, tog över driften 1986 som den stora revolutionen för Kingston Estate började. Idag producerar man cirka 14 miljoner liter vin om året, till stor del från egna vingårdar.
Namnet: Namnet Brookfield kommer från ett 6 000 hektar stort naturreservat med samma namn i Riverland, som är hemvist för många av de mer sällsynta australiska djuren och växterna.
Området: Kingston har samtliga sina vingårdar i Riverland, South Australia, där det varma och soliga klimatet gör att även sent mognande druvsorter (som cabernet sauvignon) uppnår maximal mognad.
Vinifiering: Jäsning har skett på vanliga (ej roterande) temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål. Skalen fick vara med i 7-10 dagar, med 3 överpumpningar per dag. Vinet pressades sedan och efter avslutad alkoholjäsning fick vinet vila i två veckor före malolaktisk jäsning.
Vinmakare: Bill Moularadellis.
Lagringspotential: Vinet är konsumtionsfärdigt i dag, men producenten rekommenderar upp till fyra års lagring.
Karaktäristik: Mörk, röd färg med inslag av purpur. Stor, fruktig doft med inslag av plommon och svarta vinbär. Fyllig, fruktig smak med inslag av mörka bär, mynta och med kryddig ton. Lång, balanserad eftersmak med balanserad strävhet.
Gastronomi: Smakrika kötträtter på nöt och vilt, gärna grillat.
Producent: Kingston Estate grundades på 1960-talet av de grekiska invandrarna Sarantos och Conatntina Moularadellis. Det var när deras son Bill, då nyutbildad oenolog från universitetet i Adelaide, tog över driften 1986 som den stora revolutionen för Kingston Estate började. Idag producerar man cirka 14 miljoner liter vin om året, till stor del från egna vingårdar.
Namnet: Namnet Brookfield kommer från ett 6 000 hektar stort naturreservat med samma namn i Riverland, som är hemvist för många av de mer sällsynta australiska djuren och växterna.
Området: Kingston har samtliga sina vingårdar i Riverland, South Australia, där det varma och soliga klimatet gör att även sent mognande druvsorter (som cabernet sauvignon) uppnår maximal mognad.
Vinifiering: Jäsning har skett på vanliga (ej roterande) temperaturkontrollerade tankar av rostfritt stål. Skalen fick vara med i 7-10 dagar, med 3 överpumpningar per dag. Vinet pressades sedan och efter avslutad alkoholjäsning fick vinet vila i två veckor före malolaktisk jäsning.
Vinmakare: Bill Moularadellis.
Lagringspotential: Vinet är konsumtionsfärdigt i dag, men producenten rekommenderar upp till fyra års lagring.
Karaktäristik: Mörk, röd färg med inslag av purpur. Stor, fruktig doft med inslag av plommon och svarta vinbär. Fyllig, fruktig smak med inslag av mörka bär, mynta och med kryddig ton. Lång, balanserad eftersmak med balanserad strävhet.
Gastronomi: Smakrika kötträtter på nöt och vilt, gärna grillat.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 59 Kr | 621701 | Ordinarie |
Kommentarer
mikael.durlind