Wolf Blass Eaglehawk Cabernet Sauvignon - 2009

RÖDA VINER 13.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2009-04-06 av iglaset
Betyg
0 3 0.0
Senaste betygen
miksch
2012-10-19 5
jomal
2008-08-27 5
Jedy
2008-06-08 5
Wolf Blass grundades 1966 av Wolfgang ”Wolf” Blass. Han anlände till Australien 1961 med 100 pund på fickan, redan då skicklig vinmakare med gedigen bakgrund i hemlandet Tyskland. Hans kunskaper och hans skicklighet gjorde sig snart gällande, och han blev Australiens första vinkonsult. Resorna mellan vingårdarna, ibland hundratals mil, gjorde han i en gammal Volkswagenbagge! 1966 öppnade han eget och varumärket Wolf Blass var fött. På bara några decennier gjorde han företaget till ett av branschens största i Australien – dock utan att tappa sitt kvalitetsfokus. Oräkneliga är de medaljer hans viner vunnit, bl.a. den australiensiska vinnäringens ”Oscar”, The Jimmy Watson Trophy inte mindre än fyra gånger. År 2000 sålde Wolf Blass företaget till Foster’s och det ingår numera i deras vindivision Beringer Blass Wine Estates, världens största vinproducent i premiumsegmentet. De nya ägarna har gett den finansiella styrka som behövs för att fortsätta utveckla vinerna mot nya höjder. Och, försäljningen innebar inte att Wolf Blass på något sätt drog sig tillbaka – både han och vinmakarkollegan John Glaetzer är i allra högsta grad aktiva i företaget.

Smaktyp: Fruktiga och Smakrika
Framställning: Druvorna plockas från egna, och kontrakterade vinodlare i South Eastern Australia. Druvorna pressas försiktigt under temperaturkontroll och överförs till ståltankar för jäsning. Vinet överförs till ekfat, där lagring endast sker en kortare tid. Meningen är att en viss fatton skall skönjas men absolut inte domineras, utan frukten skall vara fräsch.
Karaktäristik: Röd färg. Druvtypisk doft med inslag av mint och bär. Smaken är sötfruktig med inslag av mörka bär och liten touch av ekfat.
Användning: Smakrika rätter av kött, gärna grillat. Grillad oxfile med tryffelgnocchi och rostade murklor.
Övrigt: Vinet är utmärkt att dricka nu, men kan med fördel sparas i ytterligare 2-3 år.
miksch
2012-10-19 5

jomal
2008-08-27 5

Jedy
2008-06-08 5

Liknande artiklar
Kommentarer