Betyg
0
Senaste betygen
Hedde
2011-01-03Patrikisme
2009-12-19MacGowan
2009-03-18Seb
2009-02-21Annik
2009-02-13
Färg: Hög intensitet, röd nyans.
Doft: Stor, varm och fruktig med inslag av blåbär, vanilj och eucalyptus.
Smak: Medelfyllig, eldig och generös med välbalanserad blåbärskaraktär och lång eftersmak med inslag av svartpeppar, mynta och eucalyptus.
Konsumtion: 0-1
Användning: De flesta kötträtter av lamm-, nöt- och fläskkött
Aussie är en helt ny serie tetra-viner som innebär en revolution inom tetra-segmentet. Det är första gången i Sverige som druvrena kvalitetsviner tappas på den förpackningen och med den nya tetra prisma har både hållbarhet och användarvänlighet nått nya höjder.
Aussie Kangarouge Shiraz har fått sitt namn efter Australiens mest populära djur, Kängurun, som i det här fallet har blivit utsatt för en liten ordlek. Det är ett vin som tydligt avspeglar sitt ursprung både i förpackning och smak, med en generös karaktär som kommer av landets fantastiskt varma och jämna klimat. Själva pappförpackningen är också mycket typisk för Australien, det enda land i världen där det säljs lika mycket vin på papp som det görs i Sverige.Aussie Kangarouge Shiraz är gjort på 87 procent shiraz från Western Australia, blandat med 9 procent cabernet sauvignon och en mindre mängd andra druvsorter för att ge komplexitet åt det färdiga vinet. Druvorna skördades nattetid för att den naturliga friskheten skulle bevaras, krossades och fick jäsa med skalresterna i 7 dagar vid knappt 30 graders temperatur. Tre till fyra gånger per dag pumpades vinet över skalmassan för att ge så mycket färg och smak som möjligt åt vinet. Efter pressning genomfördes malolaktisk jäsning, delvis på rostfria tankar och delvis på gammal fransk och amerikansk ek.
Doft: Stor, varm och fruktig med inslag av blåbär, vanilj och eucalyptus.
Smak: Medelfyllig, eldig och generös med välbalanserad blåbärskaraktär och lång eftersmak med inslag av svartpeppar, mynta och eucalyptus.
Konsumtion: 0-1
Användning: De flesta kötträtter av lamm-, nöt- och fläskkött
Aussie är en helt ny serie tetra-viner som innebär en revolution inom tetra-segmentet. Det är första gången i Sverige som druvrena kvalitetsviner tappas på den förpackningen och med den nya tetra prisma har både hållbarhet och användarvänlighet nått nya höjder.
Aussie Kangarouge Shiraz har fått sitt namn efter Australiens mest populära djur, Kängurun, som i det här fallet har blivit utsatt för en liten ordlek. Det är ett vin som tydligt avspeglar sitt ursprung både i förpackning och smak, med en generös karaktär som kommer av landets fantastiskt varma och jämna klimat. Själva pappförpackningen är också mycket typisk för Australien, det enda land i världen där det säljs lika mycket vin på papp som det görs i Sverige.Aussie Kangarouge Shiraz är gjort på 87 procent shiraz från Western Australia, blandat med 9 procent cabernet sauvignon och en mindre mängd andra druvsorter för att ge komplexitet åt det färdiga vinet. Druvorna skördades nattetid för att den naturliga friskheten skulle bevaras, krossades och fick jäsa med skalresterna i 7 dagar vid knappt 30 graders temperatur. Tre till fyra gånger per dag pumpades vinet över skalmassan för att ge så mycket färg och smak som möjligt åt vinet. Efter pressning genomfördes malolaktisk jäsning, delvis på rostfria tankar och delvis på gammal fransk och amerikansk ek.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
1000 ml | 59 Kr | 645101 | Ordinarie |
Kommentarer