Mouton Cadet Réserve Sauternes - 2006

VITA VINER 13%
V&S
Skapades 2008-10-09 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2006
2007
Mouton Cadet, som har funnits i 75 år, är ett av vinväldens äldsta och mest kända varumärken. Det är också basen för företaget Baron Philippe de Rothschild med sina välkända slott; Mouton Routschild, Clerc Milon och d´Armailhac.
Det stora lyftet för Château Mouton Rothschild kom år 1922 när den blott 20-årige Baron Philippe de Rothschild tillträdde som fjärde generationens ägare. Han skapade det legendariska vinet Mouton Cadet, förvärvade flera vinslott och höjde generellt kvaliteten på vinerna. Baron Philippe de Rothschild såg som sin livsuppgift att göra Medócs främsta vin. Han drömde om att hans vin skulle klassas som ett av de stora i högsta klassen av Bordeaux-viner, Premiers Crus.
Baronens anträngningar att få den klassificeringen verkade länge utsiktslösa, trots att många ansåg att hans vin kanske var det allra främsta. Efter flera decenniers kamp fick dock baronen uppleva sitt livs triumf 1973, då de konservativa fransmännen accepterade att hans slott lades till de andra fyra stora slotten. Företaget leds idag av baronens dotter Philippine de Rothschild tillsammans med sina tre barn. De äger även Bordeauxslotten Clerc Milon och d´Armailhac. Som så många andra i vinets värld har företaget även etablerat sig i andra områden, som Limoux i södra Frankrike samt i Chile där man framgångsrikt för mycket bra viner.

Réserve Mouton Cadet Sauternes är gjort av 80% semillon, 15% sauvignon blanc och 5% muscadelle. Druvorna handplockas för att med säkerhet absolut rätt mognadsgrad uppnåtts. Druvorna krossas försiktigt och musten får vila innan alkoholjäsningen sker. Vinet får mogna i 20 månader innan det buteljeras och släpps till försäljning.

Ursprungsland: Frankrike
Producent: Rothschild
Druva: Semillon, sauvignon blanc, muscadelle.
Årgång: 2006
Användning: Frukt och bärbakelser, limepaj, gåslever.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
375 ml 115 Kr 412702 Ordinarie
Liknande artiklar
Kommentarer