Fuller's India Pale Ale

ÖL 5.3%
Skapades 2010-06-30 av iglaset
Betyg
26 188 5.98
Senaste betygen
xmicke
2013-10-25 7
zaggo
2013-09-27 8
jonas861
2013-09-21 7
Busigakillen
2013-09-21 5
Shimmy
2013-09-11 7
A classic version of an historic style of ale, brewed to 4.8% ABV. Pale amber in colour and well hopped to leave a pleasant and distinctive bitterness.

Foto: Magnus Bark - Ofiltrerat.se
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
330 ml 18 Kr 151803 Ordinarie
500 ml 23 Kr 151801 Ordinarie
shaitan
2009-04-18 6

wahoo
2009-04-18 6

dlundh
2009-04-12 5

knugen
2009-04-10 7

H.Augustsson
2009-04-09 6

schwamp
2009-04-08 6

Kommentarer
Hopper
Ganska doftlös med snäll mjuk beska, hyfsat fyllig, en del engelsk humle men klart tråkig.
5
Alex_alkis
Även om man inte jämför den här IPA:n med amerianska västkust-IPA:er så framstår den ändå väldigt tam.
7
Kaminos
Väldigt tam ingen eftersmak!
5
SuperDuty
Mer Pale Ale än IPA
6
jonas861
Typisk engelsk IPA. Dvs inte alls lika starkt humlad som tex amerikansk, svensk eller dansk IPA. Bärnstensfärgad och smak av citrus, apelsin, humle och malt. En trevlig öl som fungerar i alla väder.
7
fredde
Väldigt tam. Inget monster direkt, finns betydligt bättre IPA.
6
nazzty
OK IPA för den som inte vill ha de mer experimentella humlebomberna som numera dominerar på Systembolagets hyllor.
6
Asok
Svag humledoft fanns direkt i flaskan, men väl i glaset är den så gott som borta och disktrasa gör sig med gällande. Smaken är inte heller IPA som jag tänker mig. Det finns en beska som iofs kunde vara större men den skulle kunna duga för en mildare IPA, stora problemet är att här hittar jag inte någon övertygande humlesmak. Större klunkar börjar milt med en skaplig lager-smak (möjligen med en hint av överjäst men det kanske är min vilja att försöka hitta detta som får mig att känna den?) och övergår sen i mer beska. Småsmuttar jag så känner jag en viss sälta med den beska jag annars hittade i eftersmaken.. Forts: jag drack resterande till en rätt med medelhet kycklingrätt. Nu kom smaken fram bättre, fortarande inte en bra ipa men klart bättre.
5
Asok
Svag humledoft fanns direkt i flaskan, men väl i glaset är den så gott som borta och disktrasa gör sig med gällande. Smaken är inte heller IPA som jag tänker mig. Det finns en beska som iofs kunde vara större men den skulle kunna duga för en mildare IPA, stora problemet är att här hittar jag inte någon övertygande humlesmak. Större klunkar börjar milt med en skaplig lager-smak (möjligen med en hint av överjäst men det kanske är min vilja att försöka hitta detta som får mig att känna den?) och övergår sen i mer beska. Småsmuttar jag så känner jag en viss sälta med den beska jag annars hittade i eftersmaken. Kortfattat:Nä den köper jag inte igen.
5
Brolla
Trevlig öl med med en härlig doft. Jag gillar den tydliga beskan, men den smakar tyvärr inte så mycket, och eftersmaken är metallisk. En trevlig törstsläckare en varmsommardag.
6
bizze
Hmmm, jag gillar Fuller's sortiment, men den här var inget att skriva hem om... Jag gillar traditionella engelska bittrar, med lätt drag av disktrasa i näsan (Goldings?) men den här var alldeles för neutral för att fastna i minnet. Det finns bättre IPA att fukta strupen med...
5
dildoe
Bra för att vara en Engelsk IPA men det säger ju inte så mycket. Som många skriver, lite unken och metallisk i eftersmaken.
5
Tomask
Färg: Ljus bärnstensfärgad doft:Brödig och jästaktig Smak: Balanserad smak mellan maltens brödaktiga och aningen knäckiga smak, samt humlens bitterhet. Även lite söta toner.
7
Swappo
Går med lätthet ner, men den var inte spännande. Jag saknar eftersmak.
5
Kung Karl
Som kittylitter skriver en unken, skunkig lukt. Jag gillar det.
7
cyberknutte
Jakten på en riktigt bra engelsk ipa går vidare...
5
Mikael8212
Extremt mörk och besk i smak . Ok som IPA men inte för mig.
6
modhead
Gillar Fullers, denna är helt okej
4
GAISAke
Ganska medelmåttig Ale. I tunnaste laget för en IPA. (3 Pilsner på http://GottÖl.se/)
6
Beer-naise
Vätskan är ljus kopparfärgad, klar och ganska genomskinlig. Skumkronan med stora bubblor som sjunker ner fort och lämnar en del rester på glaset. Doftar humle, järn och bröd. Kanske lite blommer. Smakar lite blommigt och lätt bitter. Lite lite kolsyra tycker jag personligen. Välbalanserad och sticker inte ut på något sätt. På gott och ont tycker jag. Trevlig men inte speciellt upphetsande.
7