Alsina & Sardá Seco

MOUSSERANDE VINER 11.5%
Sigva
Skapades 2007-03-18 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
LoppanHoppan
2007-04-17 8
Druvor: 33% Macabeo, 33% Xarel-lo, 34% Parellada.
Karaktär: Halmgul färg. Mycket stor, mjukt fruktig och elegant doft. Fint fruktig och torr med inslag av äpplen och diskret druvsötma. Mjuk och elegant mousse.
Passar till: Ett utmärkt, mycket torrt och trevligt vin som höjer såväl feststämningen som aptit före middagen.
Vininflikation: Mjuk pressning av druvorna, jäsning vid 18 grader, lagring i butelj med jästfällning i 18-24 månader innan degorgering.
Vinmakare: Nuria Alsiná
Producenthistorik: Familjeägd vinegendom sedan början av 1800-talet. Produktionen omfattar såväl stilla viner som cavas, och präglas av flera generationers erfarenhet. Alla druvor kommer från egna vingårdar, vilket innebär att man har total kontroll på både odling och druvkvalitet.
Området: Regionen Penedès är i mångt och mycket en föregångare när det gäller modern vinproduktion i Spanien. Härifrån kommer de bästa cava-vinerna och distriktet är ett av de mest uppskattade i Spanien tack vare Medelhavet och närheten till Barcelona. Cava-producenterna har på sista tiden ökat markant; från 80 till 254 firmor.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 65 Kr 770301 Ordinarie
LoppanHoppan
2007-04-17 8

Liknande artiklar
Kommentarer