Betyg
1
Karaktär: Glimrande gul färg. Medelstor, ren och fruktig doft. Grape och mandel med lätt rostat inslag. Ton av modellera. Lätt-Mf, torr och frisk med bra frukt. Grape och bittermandel och ton av exotisk frukt. Bra mousse och längd.
Framställning: En Cava som framställs strikt enligt den traditionella metoden. En andra jäsning görs på flaska och vinet lagras sedan i vinkällaren. Mognar på flaska i 18 månader. Denna Cava bör förvaras i källartemperatur (10-15ºC). Namnet Monistrol kommer från det latinska ordet monasteriolo, vilket betyder "ett litet kloster". Marqués de Monistrol byggdes under medeltiden på Anoia-flodens stränder, nära människorna och vingårdarna.
Passar till: En perfekt aperitif och passar utmärkt till lätta fiskrätter. Serveras vid 6 ºC.
Framställning: En Cava som framställs strikt enligt den traditionella metoden. En andra jäsning görs på flaska och vinet lagras sedan i vinkällaren. Mognar på flaska i 18 månader. Denna Cava bör förvaras i källartemperatur (10-15ºC). Namnet Monistrol kommer från det latinska ordet monasteriolo, vilket betyder "ett litet kloster". Marqués de Monistrol byggdes under medeltiden på Anoia-flodens stränder, nära människorna och vingårdarna.
Passar till: En perfekt aperitif och passar utmärkt till lätta fiskrätter. Serveras vid 6 ºC.
Kommentarer
Gibbon