Betyg
0
Senaste betygen
Färg: Medelhög intensitet, gröngul nyans.
Doft: Stor, frisk och aromatisk med rik fruktighet och inslag av ananas.
Smak: Relativt fyllig smak med frisk fruktighet, aromatisk ton och smörigt inslag. Bra mousse.
Konsumtion: 0-1
Användning: Aperitif, sällskapsdryck och till skaldjur.
Det är egentligen märkligt att Raimat Brut Chardonnay existerar överhuvudtaget. Vinet bygger nämligen på två vilda idéer som sysselsatte José och Manuel Raventós, far och son, under hela deras liv.
José, till att börja med, uppfann cava, den spanska motsvarigheten till champagne, efter en rundresa i Frankrike år 1872. Han ville förnya de gamla vinodlartraditionerna i nordöstra Spanien och blev därmed upphovsman till de berömda vinerna från Codorníu.
Hans son Manuel ville inte vara sämre och började därför odla upp öknarna runtomkring slottet Raimat i Costers del Segre, ett till synes hopplöst projekt som faktiskt lyckades och nu har resulterat i några av Spaniens absolut bästa viner, både röda, vita och mousserande.
Raimat Brut Chardonnay är gjort på 100 procent chardonnay. Det har genomgått en andra jäsning på butelj, enligt samma metod som används i Champagne, och sedan lagrats minst två år på jästfällningen före omkorkning.
En intressant detalj är att druvorna skördas mycket tidigt för att få den eftersträvade syrahalten. Så tidigt att man faktiskt under normala år brukar vara först i Europa med att inleda skörden, oftast i början av augusti.
Doft: Stor, frisk och aromatisk med rik fruktighet och inslag av ananas.
Smak: Relativt fyllig smak med frisk fruktighet, aromatisk ton och smörigt inslag. Bra mousse.
Konsumtion: 0-1
Användning: Aperitif, sällskapsdryck och till skaldjur.
Det är egentligen märkligt att Raimat Brut Chardonnay existerar överhuvudtaget. Vinet bygger nämligen på två vilda idéer som sysselsatte José och Manuel Raventós, far och son, under hela deras liv.
José, till att börja med, uppfann cava, den spanska motsvarigheten till champagne, efter en rundresa i Frankrike år 1872. Han ville förnya de gamla vinodlartraditionerna i nordöstra Spanien och blev därmed upphovsman till de berömda vinerna från Codorníu.
Hans son Manuel ville inte vara sämre och började därför odla upp öknarna runtomkring slottet Raimat i Costers del Segre, ett till synes hopplöst projekt som faktiskt lyckades och nu har resulterat i några av Spaniens absolut bästa viner, både röda, vita och mousserande.
Raimat Brut Chardonnay är gjort på 100 procent chardonnay. Det har genomgått en andra jäsning på butelj, enligt samma metod som används i Champagne, och sedan lagrats minst två år på jästfällningen före omkorkning.
En intressant detalj är att druvorna skördas mycket tidigt för att få den eftersträvade syrahalten. Så tidigt att man faktiskt under normala år brukar vara först i Europa med att inleda skörden, oftast i början av augusti.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 129 Kr | 7722001 | Beställning |
750 ml | 81 Kr | 773901 | Ordinarie |
Kommentarer