Boom Boom! Syrah - 2008

RÖDA VINER 13.5%
Klunk
Skapades 2009-12-21 av iglaset
Betyg
1 2 0.0
Ursprung
Washington State
Druva
Syrah
Senaste betygen
cliff
2012-03-03 4
Gudagott
2010-07-20 8
Årgångar
2008
2009
2010
Charles Smith Wines: The Modernist Project.
Vinproducent är kanske inte det första man tänker på när man ser Charles Smith, grundare och ägare av Charles Smith Wines. Ett stort rufsigt hår, solglasögon och en lite oborstad attityd för snarare tankarna till Rockmusik än sofistikerade viner. En gissning inte helt avlägsen sanningen eftersom Charles i sitt ”tidigare liv” var manager och turnéledare för flera rockband, däribland svenska The Cardigans.

Viner med lika stor attityd som dess skapare!
Nu har det gått några år sedan 1999 då Charles bytte bana i livet och öppnade han en egen vinbutik på Bainbridge Island. Några år senare slog han upp portarna till sin egen vingård i distriktet Walla Walla i Washington State. Charles är en självlärd vinmakare som drivs av sitt intresse för att skapa viner som smakar som platsen där druvan vuxit.

Resultatet är välbalanserade viner fullastade av smaker och med vingårdens
speciella signum när de gäller både jordmån och klimat.

Ett vin signerat Charles Smith går ingen oberörd förbi och de fantasifulla namnen glöms knappast bort i första taget - likaså flaskornas spektakulära etiketter formgivna av danskan Rikke Korff som tidigare arbetade som designchef på Levi Strauss & Co.

En syrah som inte lämnar någon oberörd
Detta vin är gjort från syrah som kommer från fem olika vinodlingsplatser i Columbia Valley. Druvorna är plockade i slutet av oktober under mycket goda förhållanden. Jäsningen ägde rum i rostfria tankar för att därefter lagras 10 månader på franska ekfat där 20% var nya.

Doft och smak.
Boom Boom Syrah är mycket druvtypiskt med stor koncentration och karaktär av mörka bär, viol och ton av lavendel. Vinet är fantastiskt gott till grillade lammracks med tillbehör som tsatsiki och rostade potatisklyftor.


Land: USA
Region: Washington - Columbia Valley
Producent: Charles Smith Wines
Vinmakare: Charles Smith
Druvor: 100% Syrah
Lagring: 10 månader på franska ekfat
Alkohol: 13,5%
Pris: Aktuell info på www.klunk.se
cliff
2012-03-03 4

Gudagott
2010-07-20 8

Kommentarer
Gudagott
Mer kraft än finess. Men vilken kraft. Utmärkt vid grillen, till mustig köttbit.
8