Betyg
20
Ursprung
NorgeTillverkningssätt
Överjäst Ofiltrerad Opastöriserad FlaskjästStil
American Strong AleHumle
Centennial Chinook Columbus/Tomahawk/Zeus
Beskrivning: Färg: Brunsvart färg.
Doft: Stor, komplex doft med inslag av apelsinchoklad, rågbröd, pomerans och kryddnejlika.
Smak: Smakrikt, kryddigt, något eldigt öl med inslag av rostat kaffe, kryddnejlika, citrus och kryddor.
Övrig info: På Nøgne Ø – Det kompromissløse bryggeri görs allting för hand. Bryggeriet är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl och använder endast handmältat korn. När de tappar sitt öl på flaska sker det heller inte på något löpande band, utan varje flaska tappas manuellt, under det att ny jäst och näring tillsätts. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Doft: Stor, komplex doft med inslag av apelsinchoklad, rågbröd, pomerans och kryddnejlika.
Smak: Smakrikt, kryddigt, något eldigt öl med inslag av rostat kaffe, kryddnejlika, citrus och kryddor.
Övrig info: På Nøgne Ø – Det kompromissløse bryggeri görs allting för hand. Bryggeriet är Norges största producent av ofiltrerat och opastöriserat flasköl och använder endast handmältat korn. När de tappar sitt öl på flaska sker det heller inte på något löpande band, utan varje flaska tappas manuellt, under det att ny jäst och näring tillsätts. På så sätt bildas naturlig kolsyra i flaskorna och varje flaska blir unik då smaken fortsätter att utveckla sig!
Kjetil Jikiun, som är chefsbryggare på Nøgne Ø, säger att han är stolt över bryggeriets levande öl. Som han ser det är detta tillverkningssätt nyckeln till ett gott öl, med komplexitet och djup. Den sista pusselbiten står dock kunden själv för: ”Serveringen av öl är viktig. Som jag ser det har jag som bryggare stått för 90% av slutproduktens profil. Resten avgör kunden själv, genom serveringstemperatur, servering med eller utan jästfällning, höjden som ölet får rinna ner i glaset etc.”
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 47 Kr | 1139901 | Beställning |
500 ml | 47 Kr | 1176101 | Beställning |
500 ml | 49 Kr | 8989101 | Beställning |
Kommentarer
SuperDuty
dildoe
Döden
Busigakillen
Brolla
RollE2k
m81mlm
Divko
lasseg
Digit
Bittens Bar
Thorsten
Danne...
lunken
balder
kittylitter
Förvaltaren
Alex
Arakun
Ronny T