Betyg
5
Ursprung
EnglandTillverkningssätt
ÖverjästStil
English strong aleHumle
Challenger East Kent GoldingSenaste betygen
jonas861
2014-07-27Kenneth Langstrom
2013-10-14Jerry R1
2010-03-27bengtm
2009-01-05dHagger
2008-10-02
Typ: Mörk ale, strong ale
Smakbeskrivning: Stor doft med karaktär av aromahumle och inslag av kola, knäck och torkade bananer. Fyllig smak med viss sötma och måttlig beska. Rik eftersmak med kolatoner, måttlig beska och inslag av mörk choklad.
Passar till: En premium bitter eller strong ale i fyllig stil. Passar liksom de flesta ales bra till svensk husmanskost och andra kötträtter. Ett par ”pints” utan något till kan också vara gott.
Övrigt: Black Sheep Brewery grundades i oktober 1992 av Paul Theakstone som vägrade att finna sig i att inlemmas i jättekoncernen Scottish & Newcastle tillsammans med familjens bryggeri. Han stannade istället i Marston, där han byggde ett gammaldags country brewhouse med sex öppna jäskar av typen Yorkshire Square. Denna jäsningsmetod utvecklades för 200 år sedan. Samtliga jäskar står i förbindelse med ett kar eller ränna där det jästblandade skum som bildas under jäsningen samlas upp. I början av jäsningen pumpas vörten över detta skum för att vört och jäst skall blandas bättre. När jäsningen avslutas samlas jästen i rännan och det är lätt att tappa av ölet. Denna jäsning ger ett smakrikt och nyanserat öl.
Man använder förutom kornmalt i olika rostningsgrader även en liten del vetemalt för att underlätta skumbildningen. Dessutom används bara hela humleblommor från engelska odlare.
Riggwelter är bryggeriets starkaste öl och bryggs på Maris Otter crystal malt och roasted malt med en liten tillsats av vetemalt och demerarasocker. Man använder bara förstklassig engelsk humle, Challenger bitterhumle och huvudsakligen Goldings aromahumle. Namnet riggwelter ska komma från vikingarna rigg – rygg, velte – välta och påstås användas lokalt om får som har hamnat på rygg och inte kan komma på fötter utan hjälp.
Smakbeskrivning: Stor doft med karaktär av aromahumle och inslag av kola, knäck och torkade bananer. Fyllig smak med viss sötma och måttlig beska. Rik eftersmak med kolatoner, måttlig beska och inslag av mörk choklad.
Passar till: En premium bitter eller strong ale i fyllig stil. Passar liksom de flesta ales bra till svensk husmanskost och andra kötträtter. Ett par ”pints” utan något till kan också vara gott.
Övrigt: Black Sheep Brewery grundades i oktober 1992 av Paul Theakstone som vägrade att finna sig i att inlemmas i jättekoncernen Scottish & Newcastle tillsammans med familjens bryggeri. Han stannade istället i Marston, där han byggde ett gammaldags country brewhouse med sex öppna jäskar av typen Yorkshire Square. Denna jäsningsmetod utvecklades för 200 år sedan. Samtliga jäskar står i förbindelse med ett kar eller ränna där det jästblandade skum som bildas under jäsningen samlas upp. I början av jäsningen pumpas vörten över detta skum för att vört och jäst skall blandas bättre. När jäsningen avslutas samlas jästen i rännan och det är lätt att tappa av ölet. Denna jäsning ger ett smakrikt och nyanserat öl.
Man använder förutom kornmalt i olika rostningsgrader även en liten del vetemalt för att underlätta skumbildningen. Dessutom används bara hela humleblommor från engelska odlare.
Riggwelter är bryggeriets starkaste öl och bryggs på Maris Otter crystal malt och roasted malt med en liten tillsats av vetemalt och demerarasocker. Man använder bara förstklassig engelsk humle, Challenger bitterhumle och huvudsakligen Goldings aromahumle. Namnet riggwelter ska komma från vikingarna rigg – rygg, velte – välta och påstås användas lokalt om får som har hamnat på rygg och inte kan komma på fötter utan hjälp.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 23 Kr | 1152701 | Beställning |
Kommentarer
jonas861
RollE2k
lasseg
Senseriko
Arakun