Betyg
5
Senaste betygen
majje
2013-06-07setreus
2013-04-13shaitan
2013-04-06lapine94
2012-09-21Palindrome
2012-03-09
Druvor: 100% Sauvignon Blanc.
Karaktär: Ren och mycket aromatisk doft med distinkt druvsortkaraktär med en aptitretande vinbärsbladarom. Smaken är torr, mycket ren och aromatisk med en nästan sötsyrlig nyans av gröna ärter, paprika och fläder, utmärkt distinkt och ren med en lång fin eftersmak.
Passar till: Medelkraftiga, helst kokta, rätter av fisk och skaldjur. Det får gärna finnas någon sälta och syrlighet i maten för att matcha vinets friska syra och smaksättningen får gärna innehålla färska örter som basilika, persilja och körvel – detta för att spegla vinets intensivt aromatiska toner. Sauvignon Blanc som denna passar också bra till intensiva getostar. Undvik rätter med sötma i, eftersom det gör vinet torrare och stramare och samtidigt förstärker syran.
Vininflikation: Handskörd i mitten av april från de 3-15 år gamla vinstockarna. Kalljäsning i 3 år gamla, amerikanska ekfat som följdes av vidare lagring på jästfällning i 9 månader.
Vinmakare: Matt Thomson.
Producenthistorik: Saint Clairegendomen, grundad av Neal och Judy Ibbotson, var en av de första privatägda vingårdarna i Marlborough. Namnet Saint Clair härstammar från familjen Sinclair som var med och byggde det första huset i byn Blenheim. Under tidens gång ändrades slutligen namnet till Saint Clair. Druvorna på gården såldes urpsrungligen till lokala vinföretag, men en önskan om att höja kvaliteten på druvorna ledde slutligen till etableringen av Saint Clair Estate Wines.
Området: MARLBOROUGH De första druvorna planterades så sent som 1973 och stjärnan bland druvorna i området är Sauvignon Blanc. Kombinationen av grund, stenig, fridränerande jordmån med många antal soltimmar och lite kallare nätter, resulterar i viner med hög smakkoncentration.
Karaktär: Ren och mycket aromatisk doft med distinkt druvsortkaraktär med en aptitretande vinbärsbladarom. Smaken är torr, mycket ren och aromatisk med en nästan sötsyrlig nyans av gröna ärter, paprika och fläder, utmärkt distinkt och ren med en lång fin eftersmak.
Passar till: Medelkraftiga, helst kokta, rätter av fisk och skaldjur. Det får gärna finnas någon sälta och syrlighet i maten för att matcha vinets friska syra och smaksättningen får gärna innehålla färska örter som basilika, persilja och körvel – detta för att spegla vinets intensivt aromatiska toner. Sauvignon Blanc som denna passar också bra till intensiva getostar. Undvik rätter med sötma i, eftersom det gör vinet torrare och stramare och samtidigt förstärker syran.
Vininflikation: Handskörd i mitten av april från de 3-15 år gamla vinstockarna. Kalljäsning i 3 år gamla, amerikanska ekfat som följdes av vidare lagring på jästfällning i 9 månader.
Vinmakare: Matt Thomson.
Producenthistorik: Saint Clairegendomen, grundad av Neal och Judy Ibbotson, var en av de första privatägda vingårdarna i Marlborough. Namnet Saint Clair härstammar från familjen Sinclair som var med och byggde det första huset i byn Blenheim. Under tidens gång ändrades slutligen namnet till Saint Clair. Druvorna på gården såldes urpsrungligen till lokala vinföretag, men en önskan om att höja kvaliteten på druvorna ledde slutligen till etableringen av Saint Clair Estate Wines.
Området: MARLBOROUGH De första druvorna planterades så sent som 1973 och stjärnan bland druvorna i området är Sauvignon Blanc. Kombinationen av grund, stenig, fridränerande jordmån med många antal soltimmar och lite kallare nätter, resulterar i viner med hög smakkoncentration.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
375 ml | 49 Kr | 1200002 | Beställning |
750 ml | 87 Kr | 1200001 | Beställning |
Kommentarer
Palindrome
cyberknutte
Henke_H1978
skylt
Micke J