Mikkeller Texas Ranger

ÖL 6.6%
Skapades 2010-05-13 av H.Augustsson
Betyg
17 65 7.26
Ursprung
Danmark
Tillverkningssätt
Överjäst
Stil
Spice/Herb/Vegetable
Senaste betygen
Kojvert
2014-03-07 6
pbodenhem
2014-01-03 9
Döden
2013-11-10 9
Goofster
2013-09-19 8
Brolla
2013-08-27 9
Ingen beskrivning än
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
330 ml 39 Kr 8964303 Beställning
Casa
2011-07-16 7

peterclash
2011-06-25 8

H.Augustsson
2010-05-13 7

Kommentarer
Myspanda
Tjugotredje Luckan i Mikkeller's Adventskalender. En Porter med chipotle chilli, fint skumm med mörkbrun färg som stannar kvar en bra stund i glaset. Doftar gott, men en hint av hetta. En rätt bra chilliporter, inte så stark att den inte går att dricka, men det bränner till lite i efterdyningarna. Smaken är helt ok, dock tror jag att jaf hade gillat den bättre utan chillin. :) Fin porter i grunden.
6
Thoman
Syrlig och rökig i smak från chipottle, god
8
RollE2k
drack denna igen. Denna gång bryggd hos Lervig. Tycker maltbasen är tydligare, mer choklad och lite mer sötma. Rökigheten har försvunnit lite och även chilihettan är lite lättare. Gillade tidigare hettan som var ganska tydlig. däremot känns grundölen trevligare nu? Skitgod är den iaf 8p.
8
Döden
Hade jag vetat vad det här var hade jag nog aldrig beställt den, för jag är rätt skeptisk mot otyget att stoppa chili i allt, från choklad och skorpor till öl. Jag bara såg kranen och tänkte: en oprövad Mikkeller, den tar vi. Men jag blev helt knockad. Perfekt styrka, snygg balans. Har druckit många chiliöl sedan dess men inget har kommit i närheten.
9
Brolla
Drack denna nyligen på Bishop arms, och sprang hem fort innan smaken försvann. Mycket snygg och tjock öl med rejält skum. Mustig och fin med rökiga och brända toner, kaffe med kryddig och eldig smak. kanon gott!
9
henrikalmer
Stor, fyllig smak med mycket maltsötma. Framträdande kaffetoner och välrostad maltkaraktär. Tydlig bränd bitterhet. Chipotlen bidrar med rökighet och hettan tar sig uttryck som en sur halsbränna. Intressant experiment och kul att testa, men ingen höjdaröl. Surheten gör den odrickbar och sänker betyget till en etta.
1
Divko
Precis som föregående talare, så beror betyget på hur den dricks. Jag satte en 7a först, och då var jag snäll, men då drack jag den utan något till och var i den senare delen av en provning. Då var smaklökarna trötta och chipotlen var mest jobbig. Nu när jag dricker bara den till en sjysst burgare är det en helt annan upplevelse.
8
Thorsten
Vacklar mellan 7 och 8. Drack den till mat förra gången och det passade fint till BBQ. Nu utan mat blir det 7. Ganska rökig och bränt kaffe som sagt. Men chipotlehettan är riktigt bra.
7
lasseg
Genialisk, chipotlechilin mullrar lite dovt i bakgrunden och istället för att tävla om uppmärksamheten så bidrar den med fyllighet och komplexitet.
7
Brink
Vilket tryck i denna för 6,6%, dracks på fat, trevlig kaffekaraktär med hett slut. Spännande och mysig, men saknade lite komplexitet, för att nå högre betyg, saknade viskositet.
8
AWE73
Perfekt som smakbrytare efter andra öl. Lite rökt, en hel del chilihetta, på gränsen till en nia så här efter en hög med andra öl. Själv står den sig nog lite slätt dock.
8
RollE2k
Drack denna till mat, vart nästan lite lurad att maten var starkare än den var. Chipotlen sätter verkligen en prägel på denna, riktigt het eftersmak för att vara en öl. Som många tidigare sagt, intressant - men inte något man dricker stora mängder av. Helt ok porter som var kul att testa, men tror inte det är någon kioskvältare i större mängder. 7p
8
ollepellex2k
anledningen att jag ger denna en 7a är därför att det var ett intressant koncept. En hel del chipottle hetta, tydlig rökt karaktär och trevlig beska. Helt klart en öl som är värd att prova!!
7
JesperKarlqvist
Högt betyg för intressantheten. Som skrivet nedan av Sirkarl och Ravel (som jag smakade tillsammans med) är den en komplex kombination av maltig brändhet, kaffe och chili som sitter kvar och gör sig påmind länge.
8
OskarM
Svart, bränd, kaffe och efter en stund chili! Kul, intressant ock komplex.
7
Ravel
Lång eftersmak...bränt, kaffe och efter en minut eller så kommer chili. Inte så konstigt då då den bryggs med den kryddan. Känns udda, intressant. Gott? Ja, fast mer intressant än riktigt, riktigt gott.
7
Casa
Mycket god med en lång chipotle-hetta i svalget.
7