S:t Eriks Pompona Porter

ÖL 5.4%
Skapades av iGlaset
Betyg
11 53 5.62
Senaste betygen
helbergshumle.se
2012-06-10 6
Brink
2011-11-14 7
sehlberg
2011-10-08 6
jorsig
2011-10-02 7
stokies
2011-09-11 6
Porter bryggd med vanilj (Vanilla Pompona) och Engelsk chokladmalt.


Foto: Magnus Bark - Ofiltrerat.se
helbergshumle.se
2012-06-10 6

Brink
2011-11-14 7

sehlberg
2011-10-08 6

jorsig
2011-10-02 7

stokies
2011-09-11 6

stecken
2011-06-05 4

FeadAnIolair
2011-04-19 8

downtown
2011-04-15 5

peterclash
2011-01-20 6

Digit
2011-01-12 7

Housepainter
2011-01-11 4

cebe
2011-01-08 8

WallePuh
2011-01-03 6

Chubbs
2010-11-27 6

tim
2010-11-19 5

SebbJ
2010-11-18 5

jochros
2010-11-13 5

Tryggwe
2010-11-13 4

Adde
2010-11-04 6

martinsa_
2010-10-24 6

Thorsten
2010-10-23 4

Bubbles
2010-10-18 2

Chriz
2010-10-10 4

Bittens Bar
2010-10-04 6

Mothas
2010-10-02 7

lspinnars
2010-10-01 5

pxii
2010-09-25 7

os2004
2010-09-22 7

Beer-naise
2010-09-19 5

Danne...
2010-09-14 3

Liknande artiklar
Kommentarer
eriked
Det tror jag inte (fast jag har inte druckit S:t Erik porter så detta med en viss reservation). Däremot är det ungefär samma grundöl.
5
Brink
Tyvärr vet jag inte om denna är samma som S:t Eriks Porter, Dock så besitter den en härligt fin tjock viskositet och vaniljen tycker jag faktiskt håller sig på en lojal nivå, utan att ta övertaget. Med reservation att jag recenserar fel öl/sort, så med tanke på priset och det kommersiella attributet så är den ändå värd att dricka, även om det finns väldigt många bättre Porters så är den bra ändå.
7
WallePuh
En intressant doft av vanilj och choklad. Smaken var dock för tunn för att vara någon höjdare. Lite kraftigare smak och mindre kolsyra så hade den nog varit kanon tillsammans med en god mörk chokladbit. ...en timme senare... Höjer den till 6:a. Jag lät andra halvan stå i glaset en timme och nu är den god till en chokladbit. Det var verkligen kolsyran som ställde till det.
6
Thorsten
Inte någon favorit. Vanilj är jag tveksam till och den dominerar helt doften. Tunn i smaken och tveksam smak av vanilj, choklad och rökighet. Nja
4
Bittens Bar
Mörk ton, med mycket kakao och kaffe. Testpanelen oense med betyg från 4 till 8. Men helt klart en trevlig porter.
6
Beer-naise
Vätskan är svart och det byggs upp ett stort brunt skum som sakta sjunker ner och lämnar lite rester på glaset. Det doftar av bränd malt, kaffe och lite vanilj. Känner även lite jäst. Det påminner faktiskt oerhört mycket om doften från min dunderglögg jag brukar göra. Det smakar lite kaffe, choklad och någon underlig vanilj. Eftersmaken är torr och jag tycker det smakar lite rök. Den är krämig men väldigt tunn i kroppen för att vara en porter. Ganska mycket kolsyra som sticker lite i munnen men som på ett ögonblick är borta. Efter ett kort tag tycker jag den har för lite kolsyra i sig. Vart tog den vägen? Denna imponerar inte på mig alls men jag kanske kommer köpa en flaska till för att se hur den blir om jag låter den stå ett år eller två.
5
RollE2k
Frågan är om jag ändå inte var lite för generös med betyget nu?
4
Delph1
Ganska kraftig kolsyra, med god doft av choklad och lite vanilj. Smakar mest mörk choklad med en eftersmak av kaffe. Ganska bra kropp, men i det stora hela, som porter, är det väldigt klen. Det känns som en dagisversion av en riktig porter.
5
Seb
Vassare kolsyra i en öl har jag aldrig druckit. coca cola gånger 10 ungefär. Helt odrickbar direkt från flaska. fick låta den stå och lugna ner sig ett tag. Efter 2 tim vågade jag ta första klunken, det gick att dricka dock var det fortfarande väldigt vasst så det var svårt att känna några smaker samtidigt som tungan blir bombarderad av nålar. Tillslut hamnade den i vasken då den säkert funkar bättre som avloppsrensare.
1
Snej
På tok för tunn!
4
lasseg
Ajajaj, jag blev väldigt imponerad av de första två ölen i serien, men jag blev väldigt skeptisk när Jessica berättade att hon bryggt en vaniljporter. Hittils har jag inte druckit en enda öl med vanilj som hållit måttet, det blir lite som hundar och barn i Hollywood, de hör helt enkelt inte dit. Portern är välbryggd, sen är den, i mitt tycke förstörd med vanilj. Sorry.
4