Graham Beck Chardonnay Viognier - 2011

VITA VINER 14%
Primewine Sweden
Skapades 2010-05-30 av iglaset
Betyg
0 10 6.61
Senaste betygen
miksch
2012-10-19 5
niklaselm
2011-07-08 6
vasaett
2011-01-21 7
singan
2010-12-29 7
kristina
2010-11-22 8
Framställning: De båda druvorna vinifieras separat, men båda ges en myckwet kort skalkontakt innan jäsning för att ge vinet en ökad aromatisk ton. Endast den finaste, självavrunna musten används. Chardonnay jäses i franska ekfat och för att bevara friskheten blockeras den malolaktiska jäsningen (detta är viktigt eftersom druvan Viognier har låg syra). Vinet får sedan mogna i faten under 6 månader. Viognier jäses uteslutande i rostfria ståltankar och mognar i dessa till dess de båda vinerna blandas.
Utseende: Ungdomlig halmgul med svagt limegrön nyans.
Doft: Medelstor, intensiv och generöst fruktig doft med tydligt inslag av mogen aprikos, men också med en fint blommig nyans och en trevlig touche av honung och ekfat.
Smak: Drygt medelfyllig, fruktdriven och modern smak med balanserad syra och ett nästan sötaktig anslag. Faten är väl integrerade i den rika frukten. Eftersmaken är lång och intenvis. Ett annorlunda, men spännande vin.
Användningsområden: Nyckelordet här är smakrikedom och fruktsötma. Där nästan alla torra viner går bet, gör sig den här typen av rika och "nästan fruktsöta" viner alldeles förträffligt. Prova det till alla typer av fisk-, skaldjurs- och kycklingrätter som har en viss sötma, till exempel från såser (Sweet Chili), frukter, rotgrönsaker, rostad paprika eller söta skaldjur. Det är också gott att dricka den här vintypen till rökt fisk. Servera gärna vid cirka 10 grader för bästa smakbalans.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
375 ml 54 Kr 8551502 Beställning
750 ml 69 Kr 1551501 Beställning
375 ml 45 Kr 1551502 Beställning
miksch
2012-10-19 5

niklaselm
2011-07-08 6

vasaett
2011-01-21 7

singan
2010-12-29 7

kristina
2010-11-22 8

ulve
2010-07-10 7

olalu
2010-04-26 7

frede
2008-04-02 7

Marie
2007-04-17 6

A.D.
2007-04-17 7

Liknande artiklar
Kommentarer