Betyg
0
Senaste betygen
Karaktäristik:
- Mörk, röd färg.
- Stor, fruktig doft med kryddig ton och inslag av blåbär.
- Mycket fyllig och fruktig smak med inslag av körsbär, blåbär och kryddig eftersmak.
Passar till: Smakrika rätter på nöt- och fläskkött och lagrade hårdostar
Lagring: God att dricka nu, men kan lagras 2-3 år.
Druvan petit verdot har sitt ursprung i Bordeaux, där den används som "kryddning" och aldrig utgör mer än 5 procent av råvaran till de röda vinerna. Viner på uteslutande petit verdot görs det bara en handfull i hela världen, och Kingston Estate har troligtvis världens största odlingar av druvsorten. Till skillnad från Bordeaux, där petit verdot ofta inte mognar ordentligt, får den i Australien chansen att utveckla hela sitt spektrum av varm björnbärsfruktighet och elegant kryddighet. Druvorna till Brookfield Petit Verdot är skördade nattetid för att bevara maximal fruktighet i vinet, och vinet är framställt utan någon kontakt med ekfat.
Producenten: Kingston Estate grundades på 1960-talet av de grekiska invandrana Sarantos och Constantina Moularadellis. Det var när deras son Bill, då nyutbilddad oenolog från universitetet i Adelaide, tog över driften 1986 som den stora revolutionen för Kingston Estate började. Idag producerar man cirka 14 miljoner liter vin om året, till stor del från egna vingårdar.
Kingston på nätet: www.kingstonestatewines.com
Området: Brookfield Petit Verdot kommer från vingårdar i Riverland, South Australia
- Mörk, röd färg.
- Stor, fruktig doft med kryddig ton och inslag av blåbär.
- Mycket fyllig och fruktig smak med inslag av körsbär, blåbär och kryddig eftersmak.
Passar till: Smakrika rätter på nöt- och fläskkött och lagrade hårdostar
Lagring: God att dricka nu, men kan lagras 2-3 år.
Druvan petit verdot har sitt ursprung i Bordeaux, där den används som "kryddning" och aldrig utgör mer än 5 procent av råvaran till de röda vinerna. Viner på uteslutande petit verdot görs det bara en handfull i hela världen, och Kingston Estate har troligtvis världens största odlingar av druvsorten. Till skillnad från Bordeaux, där petit verdot ofta inte mognar ordentligt, får den i Australien chansen att utveckla hela sitt spektrum av varm björnbärsfruktighet och elegant kryddighet. Druvorna till Brookfield Petit Verdot är skördade nattetid för att bevara maximal fruktighet i vinet, och vinet är framställt utan någon kontakt med ekfat.
Producenten: Kingston Estate grundades på 1960-talet av de grekiska invandrana Sarantos och Constantina Moularadellis. Det var när deras son Bill, då nyutbilddad oenolog från universitetet i Adelaide, tog över driften 1986 som den stora revolutionen för Kingston Estate började. Idag producerar man cirka 14 miljoner liter vin om året, till stor del från egna vingårdar.
Kingston på nätet: www.kingstonestatewines.com
Området: Brookfield Petit Verdot kommer från vingårdar i Riverland, South Australia
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 59 Kr | 1639001 | Beställning |
Kommentarer