Lagring: 16 mån på ekfat
Serveringstemp: 16-18ºC
Druvor: Tempranillo (100%)
Beskrivning: Mörk, röd färg. Lite jordig doft med inslag av torkad frukt och ekfat. Fyllig, frisk, lite torr smak med avrundad strävhet och inslag av torkad frukt.
Producent: Navajas
Denna vingård producerar druvtypiska Rioja viner som lagras på Amerikansk Ekfat. Bodegas Navajas ligger i byn Navarrete i La Rioja Alta. Man tillverkar röda unga, Crianza och Reserva viner, samt ekfatslagrade vita viner. De var bland de första vingårdarna i världen som installerade rostfria ståltankar. Vingården har 32 stycken rostfria ståltankar vilka också kan kylas ned. När vinet är klart för buteljering så sker detta i byggnaden bredvid, där klarar man av att butlejera 5000-6000 flaskor i timmen. I våningen under buteljeringslinjen hittar vi vingårdens lagringsutrymmen med ekfat. Här finns utrymme för 5000 ekfat. just nu vilar här nära 1400 amerikanska ekfat
Ägare: Antonio Navajas
Enolog: Ana Carro
Grundare: Antonio Navajas
Årlig produktion: 108.000 flaskor
Export: 70%
Ekfat: 1400 större delen Amerikanska
Kapacitet: 3,000,000 L i ståltank
Övrig produktion: Märkena Vega del Rio, Gustales.
Blå druvor: Tempranillo, Garnacha, Mazuelo y Graciano.
Gröna druvor: Viura, Malvasía y Garnacha Blanca.
Serveringstemp: 16-18ºC
Druvor: Tempranillo (100%)
Beskrivning: Mörk, röd färg. Lite jordig doft med inslag av torkad frukt och ekfat. Fyllig, frisk, lite torr smak med avrundad strävhet och inslag av torkad frukt.
Producent: Navajas
Denna vingård producerar druvtypiska Rioja viner som lagras på Amerikansk Ekfat. Bodegas Navajas ligger i byn Navarrete i La Rioja Alta. Man tillverkar röda unga, Crianza och Reserva viner, samt ekfatslagrade vita viner. De var bland de första vingårdarna i världen som installerade rostfria ståltankar. Vingården har 32 stycken rostfria ståltankar vilka också kan kylas ned. När vinet är klart för buteljering så sker detta i byggnaden bredvid, där klarar man av att butlejera 5000-6000 flaskor i timmen. I våningen under buteljeringslinjen hittar vi vingårdens lagringsutrymmen med ekfat. Här finns utrymme för 5000 ekfat. just nu vilar här nära 1400 amerikanska ekfat
Ägare: Antonio Navajas
Enolog: Ana Carro
Grundare: Antonio Navajas
Årlig produktion: 108.000 flaskor
Export: 70%
Ekfat: 1400 större delen Amerikanska
Kapacitet: 3,000,000 L i ståltank
Övrig produktion: Märkena Vega del Rio, Gustales.
Blå druvor: Tempranillo, Garnacha, Mazuelo y Graciano.
Gröna druvor: Viura, Malvasía y Garnacha Blanca.
Kommentarer
Galivan