Jacob's Creek Reserve Riesling - 2003

VITA VINER 12%
Pernod & Richard Sweden
Skapades 2007-02-16 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Silverlod
2010-12-05 7
Årgångar
2003
2007
2009
Årgång: 2004. Ett klassiskt år för att producera den allra bästa rieslingenfrån premiumområden i South Australia. Deta speciella år började med mycket regn och fortsatte med milt väder under blomningen. Sommaren var idealisk med svalt och torrt väder vilket gav en långsam mognad. Under skörden var det varmt och torrt och druvorna hade mognat fullt.
Vinberedning: Efter skörden, pressades druvorna försiktigt och endast den bästa frirunna musten med fin färg och typisk rieslingkaraktär valdes ut. Musten klarnades och jästes vid 12°-15°C för att framhäva druvkaraktären. Vinet är resultatet av lång erfarenhet av att finna de framstående karaktärerna hos de olika regionerna och göra den bästa kombinationen av dessa smaksensationer. De rika blommiga aromerna från Barossa Valley, citrusdofterna från Eden Valley och den tropiska limekaraktären från Clare Valley i utmärkt harmoni!
Vinmakaren Phil Laffer har valt att använda skruvkork för detta vin för att behålla den rena friska smaken och inte riskera att korken påverkar vinet.
Färg: Friskt gul med lysande gröna toner.
Doft: Attraktiv blomdoft med citrus/lime aromer. Frisk och ren med tydlig rieslingkaraktär.
Smak: Lockande citrussmak med fin struktur och lång eftersmak. En fruktig smak som balanseras av en mjuk syrlighet och avslutas krispigt och med en viss torrhet.
Serveringstemp: ca 14-16°C
Hållbarhet: Färdig att njutas nu men kan också lagras 3-5 år
Vin och mat: Utmärk till fisk och skaldjur, kyckling, pasta, vegetarisk mat och ost som färsk getost.
Producent: Orlando grundades av Johann Gramp, som emigrerade från Tyskland till South Australia 1837. Tio år senare planterade han de första vinrankorna vid ett litet vattendrag, Jacob’s Creek. 1976 började Orlando saluföra sitt märke Jacob’s Creek, som en hyllning till Johann Gramp och den plats som är ursprunget. I dag är Orlando Wyndham ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med stora framgångar världen över.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 109 Kr 2631001 Beställning
Silverlod
2010-12-05 7

Liknande artiklar
Kommentarer