Familjen Lhéraud har odlat druvor i Cognac sedan 1680. Fram till 1881 producerades endast vitt vin och därefter så ställdes hela produktionen om till Cognac. Delar av produktionen exporterades till England och resterande såldes till andra Cognacs-producenter i området. 1970 bestämde sig Monsieur Guy Lhéraud för att börja producera Cognac under sitt eget namn.
Druvorna har odlats i Fine Petite Champagne, det mest framstående området i Cognac. Pressning sker traditionellt i horisontella pressar och jäsningen skedde i stora gamla ekfat. Vinet destilleras två gånger i traditionell enkelpanna (charentais). Spriten har därefter lagrats i 270 och 450 liters ekfat, under 5 år.
Doften är stor, fruktig och druvig med inslag av exotisk frukt och fat.
Smaken är eldig, fyllig och fruktig med inslag av druvor och fat.
Druvorna har odlats i Fine Petite Champagne, det mest framstående området i Cognac. Pressning sker traditionellt i horisontella pressar och jäsningen skedde i stora gamla ekfat. Vinet destilleras två gånger i traditionell enkelpanna (charentais). Spriten har därefter lagrats i 270 och 450 liters ekfat, under 5 år.
Doften är stor, fruktig och druvig med inslag av exotisk frukt och fat.
Smaken är eldig, fyllig och fruktig med inslag av druvor och fat.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
700 ml | 398 Kr | 7019401 | Beställning |
Kommentarer