Stronachie 12 Years

SPRIT 43%
Clydesdale
Skapades 2007-12-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Highland Speyside
Tillverkningssätt
Single Malt
Stil
Whisky
Senaste betygen
Stronachie är ett av de legendariska namnes bland de förlorade destillerierna. Man kan fortfarande se en del rester av destilleriets stenmurar när den lilla staden Forgandenny i grevskapet Perthshire. Man blev tvingad att stänga i början av 1900-talet då det ekonomiska klimatet var dåligt och priset på både kol och korn hade ökat.
Detta var synd på en så god whisky, på den tiden var distribuerad av Dewar Rattray, som var högt uppskattad av konnesörerna.
Passande nog så var det Tim Morrison, från den fjärde generationen av Dewar Rattray, som kom upp med idén att återskapa märket. Namnet Stronachie var ledigt så Tim tog det och för en ansenlig summa pengar köpte han en original flaska av Stronachie på auktion med hopp om att kunna hitta en malt whisky med matchande karaktär. Han tog ett prov ur flaskan och smakade. Det var verkligen en anmärkningsvärd whisky och han visste att det skulle bli svårt att hitta en med liknande karaktär.
Han satte ihop en detaljerad smakprofil tillsammans med sina vänner och kollegor i whiskyindustrin och gick sedan på jakt efter en 'dubbelgångare'. Hundratals fat provades och endast en malt whisky kom nära nog i likhet.
Tim Morrison är mycket nöjd med sitt val och är säker på att även du blir det. Det är förvisso omöjligt att skapa hitta en exakt kopia, men denna Stronachie är, i likhet med originalet, en whisky som skall avnjutas till fullo. Den är buteljerad som en 12-årig Highland Malt Scotch Whisky.

At Dewar Rattray they have gone to great lengths to source and select individual casks of Scotch whisky to suit the tastes and preferences of the discerning malt whisky drinker. The whiskies they release reflect the different styles and nuances that are evident from any one of the six individual whisky regions throughout Scotland and they have been bottled at their natural strength, colour and without any unnecessary chill-filtration. This of course only adds to the enjoyment of each and every last drop. We are sure that you will agree with our view on this. Because of the nature behind the Single Casks, they are only available in extremely limited quantities, often no more than a couple of hundred bottles for each cask.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 568 Kr 7034101 Beställning
Kommentarer