Jaime I Reserva de la Familia

SPRIT 38%
Skapades 2007-05-25 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
Spanien
Stil
Brandy
Senaste betygen
jomal
2008-08-27 7
Beskrivning: EN KONSTNÄRS SJÄL
Under 1700-talet köpte familjen Torres sina första vingårdar i Penedès. Ett århundrade senare år 1870 grundades Torres som odlare och exportör av viner av Jaime Torres Vendrell. Omkring den här tidsperioden, skapade Antonio Gaudi sina geniala verk. La Casa Milá, känt under namnet La Pedrera, kan anses som en symbol över dåtida Barcelona som vibrerade av den modernistiska skaparillusionen. Till hyllning av figuren Gaudi och till den nyskapande själen hos de män som, i viket yrke som helst, överförde från fäder till barn, illusionen av ett bra utfört verk, skapade Torres denna ädelt åldrade brandy som bär grundarens namn.
La Pedrera ägs av Caixa de Catalunya och flaskan formgavs av arkitekten Tanaka.
Det görs på vita viner av druvorna Parellada och Folle Blanche, destillerade i koppardestillatorer i en långsam och sofistikerad hantverksprocess. Det har åldrats på de finaste amerikanska ekfaten, och genomgått en lång lagring och förädling tillsammans med träspå och söta kryddor som finns i de finaste bottensatserna.

Vinprovningsanteckning: Jaime I är ett ovanligt smycke: en ren ande som föds ur sammet, och förädlas av den rena aromen från den finaste vinspriten, som destilleras flera gånger i kopparkärl. Den största hemligheten med den här drycken är dess ovanligt höga ålder, sällsynt i en värld som styrd av brådska som är håller på att glömma bort goda egenskaperna en lång lagring innebär. I dess "assemblage" finns väldigt mogna brandys, äldre än de som vanligtvis används till de populäraste VSOP i världen. Den är sammansatt, majestätisk med en kvardröjande eftersmak som har lätta och typiska Medelhavstoner.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 599 Kr 7034501 Beställning
jomal
2008-08-27 7

Kommentarer