Betyg
0
Senaste betygen
Brink
2011-04-01slaskhinken
2011-01-11eriked
2010-08-20Jollys
2010-05-20sandman
2010-02-06
Typ: Lagrad rom
Doft: Mild och söt med aromer av vanilj, arrak, karamell och även lite kakao.
Smak: Välbalanserad sötma med en tydlig sockerrörskaraktär. Smaker av vanilj och arrak.
Eftersmak: En härlig sötma som avslutas med vaniljtoner.
Tillverkning: Aguardienten som används till denna produkt destilleras tills att den når en alkoholhalt av 65-70 %, detta för att behålla båda smak och sötma från sockerrören. Efter destilleringen får romen vila i 24 månader på nordamerikansk vitek för att sedan buteljeras och säljas runt om i världen.
Historik: Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Cubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Cubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Cuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Cubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destillerier. Resten är en romhistoria utan dess like.
Doft: Mild och söt med aromer av vanilj, arrak, karamell och även lite kakao.
Smak: Välbalanserad sötma med en tydlig sockerrörskaraktär. Smaker av vanilj och arrak.
Eftersmak: En härlig sötma som avslutas med vaniljtoner.
Tillverkning: Aguardienten som används till denna produkt destilleras tills att den når en alkoholhalt av 65-70 %, detta för att behålla båda smak och sötma från sockerrören. Efter destilleringen får romen vila i 24 månader på nordamerikansk vitek för att sedan buteljeras och säljas runt om i världen.
Historik: Den 27 oktober 1492 siktar Christopher Columbus Cubas kust, han hänförs av dess skönhet och mystik. Med sig har Columbus sockerrör från Asien som han planterar i Cubas välmående jordmån. Det visar sig att mikroklimatet på Cuba är perfekt för odling av sockerrör och produktionen ökar kraftigt under århundradena. Cubanerna lär sig snabbt att man kan använda sockerrören till att göra alkohol och 1878 slåss dörrarna upp till Havana Clubs destillerier. Resten är en romhistoria utan dess like.
Kommentarer