Betyg
2
Senaste betygen
guy
2018-12-25MrGnutt
2015-11-21H.Augustsson
2013-06-28systematica
2013-05-18kn0rr
2012-11-09
Karaktär: Doften är bourbontypisk: mogen, fyllig, rund med inslag av ek, kol, vanilj och med en liten uns av kokos. Smaken är rund och mjuk i en harmonisk balans mellan de söta och torra ingredienserna.
Mer om Woodford Reserve Bourbon: En bourbon måste vara gjord på minst 51% men max 79% majs, vara lagrad i minst två år och tillverkad i USA. Denna Woodford Reserve uppfyller normerna. Den är en äkta bourbon. Och den har t o m lagrats längre, 3-5 år på nya rostade fat av amerikansk vitek. Anledningen till att faten bränns av är att på så sätt framhävs träets smakegenskaper bättre och ger whiskeyn den lilla sötma den har samt en vacker bärnstensfärg. Historien går tillbaka till 1797 då Elijah Pepper startade ett litet destilleri på en gård i Woodford County i Kentucky, i hjärtat av Kentuckys hästdistrikt. Det var där han fann det viktiga kalkrika, näst intill järnfria, vattnet. (En framgångsrik verksamhet av fullblodsavel bedrivs fortfarande på gården.) Det nuvarande namnet antogs 1878 när James Graham och Leopold Labrot köpte den 42 hektar stora egendomen. Destilleriet var i familjen Labrots ägo fram till 1941, då det köptes av Brown-Forman som ägde det fram till 1972. I drygt 30 år låg Labrot & Graham i malpåse. Det var när idén om att låta tillverka en whiskey på 1800-tals vis föddes som Labrot & Graham väcktes till liv igen. Brown-Forman lät upprusta och renovera det 200 år gamla destilleriet för 7,5 miljoner USD och startade produktionen på nytt. Vad som var utmärkande från den tiden var att göra mäsken i små portioner, använda s k pot stills av koppar, lång jäsning (sju dagar) samt destillera mäsken tre gånger mot två som är det vanliga idag. Under Peppers tid anställdes en kemist från Skottland vid namn Dr. James Crow.Han kom att tillbringa 29 år på Woodford och hans destillationskunskaper har betydelse än idag. Han upptäckte de rostade fatens betydelse för lagringen och utvecklade ‘sour mash’-metoden, d v s en del av mäsken från tidigare produktionsomgången följer med till nästa. Dels sätter jäsningen igång snabbare och dels är man säker på att aromämnena följer med en brygd till en annan. På så sätt hålls smaken identisk.
Mer om Woodford Reserve Bourbon: En bourbon måste vara gjord på minst 51% men max 79% majs, vara lagrad i minst två år och tillverkad i USA. Denna Woodford Reserve uppfyller normerna. Den är en äkta bourbon. Och den har t o m lagrats längre, 3-5 år på nya rostade fat av amerikansk vitek. Anledningen till att faten bränns av är att på så sätt framhävs träets smakegenskaper bättre och ger whiskeyn den lilla sötma den har samt en vacker bärnstensfärg. Historien går tillbaka till 1797 då Elijah Pepper startade ett litet destilleri på en gård i Woodford County i Kentucky, i hjärtat av Kentuckys hästdistrikt. Det var där han fann det viktiga kalkrika, näst intill järnfria, vattnet. (En framgångsrik verksamhet av fullblodsavel bedrivs fortfarande på gården.) Det nuvarande namnet antogs 1878 när James Graham och Leopold Labrot köpte den 42 hektar stora egendomen. Destilleriet var i familjen Labrots ägo fram till 1941, då det köptes av Brown-Forman som ägde det fram till 1972. I drygt 30 år låg Labrot & Graham i malpåse. Det var när idén om att låta tillverka en whiskey på 1800-tals vis föddes som Labrot & Graham väcktes till liv igen. Brown-Forman lät upprusta och renovera det 200 år gamla destilleriet för 7,5 miljoner USD och startade produktionen på nytt. Vad som var utmärkande från den tiden var att göra mäsken i små portioner, använda s k pot stills av koppar, lång jäsning (sju dagar) samt destillera mäsken tre gånger mot två som är det vanliga idag. Under Peppers tid anställdes en kemist från Skottland vid namn Dr. James Crow.Han kom att tillbringa 29 år på Woodford och hans destillationskunskaper har betydelse än idag. Han upptäckte de rostade fatens betydelse för lagringen och utvecklade ‘sour mash’-metoden, d v s en del av mäsken från tidigare produktionsomgången följer med till nästa. Dels sätter jäsningen igång snabbare och dels är man säker på att aromämnena följer med en brygd till en annan. På så sätt hålls smaken identisk.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
700 ml | 399 Kr | 8974701 | Beställning |
700 ml | 419 Kr | 8974701 | Beställning |
700 ml | 389 Kr | 51701 | Ordinarie |
Kommentarer
MrGnutt
MrGnutt