Betyg
2
Ursprung
BelgienTillverkningssätt
Ofiltrerad Överjäst Opastöriserad FlaskjästStil
Belgian Strong AleHumle
Saaz East Kent GoldingSenaste betygen
LARLAR
2016-06-28lunken
2015-06-22Alex_alkis
2015-02-24m81mlm
2015-02-21pellepirat
2014-11-15
Brasserie d’Achouffe är ett litet, relativt nystartat bryggeri. I slutet av 1970-talet bestämde sig Pierre Gobron och Chris Bauweraerts för att starta ett gårdsbryggeri, man gav det namnet Achouffe efter byn där gården ligger. Syftet med bryggeriet var i första hand att göra ett öl som de båda tyckte om och det drevs till att börja med som hobby. Ölet blev populärt och produktionen ökade år efter år, och 1984 kunde Pierre anställas i företaget. 1988 hade verksamheten vuxit så mycket att även Chris kunde börja arbeta heltid. Man brygger två öl, La Chouffe och en mörkare McChouffe. Vintertid kompletterar man även med en stark och mörk N’Ice Chouffe. La Chouffe är ett överjäst öl som är ganska ljust. Bryggarna själva kallar det en ”Golden Ale”. Det är bryggt på kornmalt med tillsats av socker och kryddat med Saazer och Goldings humle samt koriander.
Foto: Magnus Bark - Ofiltrerat.se
Foto: Magnus Bark - Ofiltrerat.se
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
330 ml | 22 Kr | 8950803 | Beställning |
750 ml | 59 Kr | 7142001 | Beställning |
Kommentarer
m81mlm
axelssonjohan