Saint-Joseph - 1997

RÖDA VINER 12.5%
Pernod & Ricard Sweden
Skapades 2007-02-19 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Frankrike Saint-Joseph
Druva
Syrah
Senaste betygen
Vingården: Vingården ligger på västra sidan av Rhônefloden och är planterad på granitterrasser i sydligt sydvästläge. Skörden är begränsad till 40 hektoliter per hektar med en täthet av druvrankor som är mellan 4500 och 8000 per hektar.
Vinberedning: Skörden plockas för hand och hålls separat för att hålla klassificeringen och kontrollera druvornas kvalitet. En strikt kontroll och en lång maceration på 15 till 20 dagar tillåter vinet att få maximalt med aromer och utvinna all potential av skördens kvalitet. Vinet mognar på ekfat innan det buteljeras.
Färg: Purpurröd.
Doft: Rik och fyllig med solmogen, generös frukt, lakrits och nya fat.
Krydd- och fruktdofter av aromatiska ämnen och röda bär.
Smak: Smaken är djup, rik och fyllig med solmogen, generös frukt, fin koncentration, mjuka ektanniner, fin balans och inslag av björnbär, lakrits, blåbär, violer, ceder och nya fat. Ett rikt och fylligt vin med massor av generös frukt och lång fyllig eftersmak.
Serveringstemp: ca 14-16°C.
Hållbarhet: Kan drickas nu och lagras upp till 5 år
Vin och mat: Passar utmärk med nötkött eller medelhavsrätter.
Producent: Pasquier Desvignes grundades 1828 av familjen Pasquier Desvignes som själv hade odlat vin sedan 1400-talet. De var bland de första vinhusen att exportera viner från Bourgogne området i början av 1800-talet och revolutionerade vinodlingen när de planterade amerikanska ympningar under Phylloxera sjukdomen, vinlusen. De har idag ett brett sortiment av Bourgogne, Beaujolais och Côtes du Rhône viner.
Kommentarer