Betyg
0
Det första brännvinet från Nils Oscar är denna aqvavit. Den börjar sin väg redan i jorden på Tärnö Säteri i Södermanland.
Där odlar vi spannmål som sedan förädlas till malt. Av maltet framställs en mäsk som jäses så att alkohol bildas. Mäsken destillerar vi så att gynnsamma smakämnen utvinns.
Kummin dominerar
För att ett brännvin skall få kallas aquavit så skall den dominerande kryddan vara kummin eller dill. Vi har valt kummin som har en överlägsen smak och arom. Nils Oscar aquavit kryddad vi också med pomerans och koriander. Sedan rundar vi av med lite sherry som dessutom ger en fin gyllene färg.
Perfekt smak
Resultatet blir ett friskt och lent brännvin, inte helt utan bett, men med en behaglig sammansatt kryddning som tillåter matens smakämnen att komma till sin rätt. Aquaviten är främst tänkt att passa till smörgåsbordets fröjder, men kan självklart drickas året runt. Den passar till såväl traditionell svensk festmat som husmanskost eller sushi.
Där odlar vi spannmål som sedan förädlas till malt. Av maltet framställs en mäsk som jäses så att alkohol bildas. Mäsken destillerar vi så att gynnsamma smakämnen utvinns.
Kummin dominerar
För att ett brännvin skall få kallas aquavit så skall den dominerande kryddan vara kummin eller dill. Vi har valt kummin som har en överlägsen smak och arom. Nils Oscar aquavit kryddad vi också med pomerans och koriander. Sedan rundar vi av med lite sherry som dessutom ger en fin gyllene färg.
Perfekt smak
Resultatet blir ett friskt och lent brännvin, inte helt utan bett, men med en behaglig sammansatt kryddning som tillåter matens smakämnen att komma till sin rätt. Aquaviten är främst tänkt att passa till smörgåsbordets fröjder, men kan självklart drickas året runt. Den passar till såväl traditionell svensk festmat som husmanskost eller sushi.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
700 ml | 265 Kr | 8001001 | Beställning |
Kommentarer