Typ: Bourbon
Alkoholhalt: 54,2%
Doft: Delikat och blommig doft med toner av choklad och vanilj.
Smak: Fyllig, kryddig och mycket mjuk smak med toner av vanilj, smörkola, malt och ekfat.
Eftersmak: Eldig och söt eftersmak med viss träighet. Delikat avslutning med kraft i.
Tillverkning: På flaskan kan man läsa ”BARREL PROOF”. Detta betyder att bourbonen är tappad direkt på flaska från fat utan några som helst tillsatser, inte ens vatten. Denna typ av tappning kan resultera i skiftande alkoholhalt från tunna till tunna. För att få kalla en bourbon för bourbon måste den uppfylla visa kriterier enligt amerikansk lagstiftning. T ex måste den innehålla minst 51% majs, grundspriten får inte ha högre alkoholhalt än 62,5% och lagring skall ske på nykolade ekfat.
Producent: Austin Nichols Inc.
Historik: Bröderna James och John Ripy kom från Irland till Lawrence-burg, Kentucky 1851, där de startade en specerihandel. Fyra år senare uppförde de det första destilleriet. Den plats de valde visade sig inte vara den bästa då översvämningar ofta drabbade området. Bröderna flyttade så småningom sitt destilleri upp på ett litet berg istället. Detta berg hette och heter fortfarande Wild Turkey Hill. Det finns olika teorier hur varunamnet Wild Turkey uppstod. Vissa hävdar att namnet kommer från berget, andra påstår att det var Austin Nichols, som köpte företaget 1971, som myntade namnet. Austin Nichols sysslade med jakt på vild kalkon och vill ha en ”kalkon-jägar-bourbon” att imponera på sina vänner med.
Alkoholhalt: 54,2%
Doft: Delikat och blommig doft med toner av choklad och vanilj.
Smak: Fyllig, kryddig och mycket mjuk smak med toner av vanilj, smörkola, malt och ekfat.
Eftersmak: Eldig och söt eftersmak med viss träighet. Delikat avslutning med kraft i.
Tillverkning: På flaskan kan man läsa ”BARREL PROOF”. Detta betyder att bourbonen är tappad direkt på flaska från fat utan några som helst tillsatser, inte ens vatten. Denna typ av tappning kan resultera i skiftande alkoholhalt från tunna till tunna. För att få kalla en bourbon för bourbon måste den uppfylla visa kriterier enligt amerikansk lagstiftning. T ex måste den innehålla minst 51% majs, grundspriten får inte ha högre alkoholhalt än 62,5% och lagring skall ske på nykolade ekfat.
Producent: Austin Nichols Inc.
Historik: Bröderna James och John Ripy kom från Irland till Lawrence-burg, Kentucky 1851, där de startade en specerihandel. Fyra år senare uppförde de det första destilleriet. Den plats de valde visade sig inte vara den bästa då översvämningar ofta drabbade området. Bröderna flyttade så småningom sitt destilleri upp på ett litet berg istället. Detta berg hette och heter fortfarande Wild Turkey Hill. Det finns olika teorier hur varunamnet Wild Turkey uppstod. Vissa hävdar att namnet kommer från berget, andra påstår att det var Austin Nichols, som köpte företaget 1971, som myntade namnet. Austin Nichols sysslade med jakt på vild kalkon och vill ha en ”kalkon-jägar-bourbon” att imponera på sina vänner med.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
700 ml | 425 Kr | 8029001 | Beställning |
Kommentarer