Millars Special Reserve

SPRIT 40%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2006-12-28 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Irland
Tillverkningssätt
Blended
Stil
Whiskey
Senaste betygen
Cooley Distillery startade sin whiskeytillverkning 1987, och är idag det enda irländsktägda destilleriet. Man var noga med att välja rätt plats för tillverkningen och valde närheten till högkvalitativt vatten från källor i Cooley-bergen och lagerlokaler av 1700-talsgranit. Målet är att producera whiskey som tilltalar de moderna smaklökarna samtidigt som man behåller den irländska traditionen.

Framställning: Millar´s Special Reserve är en unik blandning av de finaste malt - och grainwhiskies. Lagring har skett på gamla Bourbon-fat. Enligt irländsk lag måste whiskeyn lagras på ekfat på Irland i minst tre år för att få kallas irländsk whiskey.
Karaktäristik: En traditionell irländsk mörk och fyllig whiskey med smak som är välbalanserad, rund och fruktig med toner av ek och körsbär.
Användning: Servera som den är, med vatten, "on the rocks", i Irish Coffee eller i drinkblandningar med soda, ginger ale eller cola.
Övrigt: Millar´s Special Reserve är "the Classic Dublin Sipping Whiskey"! Millar´s vann bronsmedalj för "Bästa Irländska Whiskey" på ölmässan i Stockholm 2000!
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 276 Kr 8658501 Beställning
700 ml 266 Kr 8029601 Beställning
Kommentarer