Betyg
0
Karaktär: Klar nyanserad färg med smak av mogna äpplen och rostade mandlar, lång eftersmak.
Passar till: Drick denna ypperliga calvados i stora kupor efter en utsökt måltid.
Mer om Boulard X.O: Boulards destilleri, som är öppet för besökare, ligger i Coquinvilliers mellan Lisieaux och Pont l'Evêque knappt 25 km från Deauville. Boulard XO har därmed rätt att använda ursprungsbeteckningen Pays d'Auge, det finaste äppeldistriktet i Normandie. För det krävs det att äpplena kommer från vad som geografiskt kallas för Pays d'Auge och att metoden med dubbeldestillation tillämpas. Därefter lagras calvadosen på stora ekfat. Denna Calvados XO är sammansatt av 7 till 20-årig calvados. Alla med helt olika smaker och karaktärer beroende på årgång och exakt var äpplena har plockats. Firman Calvados Boulard grundades 1825 av Pierre Boulard och ligger i hjärtat av Pays d'Auge i Normandie. Här växer de äpplen som lämpar sig bäst för calvados. Äpplena skördas mellan oktober och december, för att sedan mosas och pressas. Hela 18 kilo äpplen går åt till en enda flaska och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förkomma. Den idealiska blandningen är 40% bittra, 40% söta och 20% syrliga äpplen. Efter pressning jäser musten i ca 3 månader och dubbeldestilleras sen över öppen eld i de vackra sk "potstills" av koppar. Samma metod som används vid framställning av cognac och whisky.
Passar till: Drick denna ypperliga calvados i stora kupor efter en utsökt måltid.
Mer om Boulard X.O: Boulards destilleri, som är öppet för besökare, ligger i Coquinvilliers mellan Lisieaux och Pont l'Evêque knappt 25 km från Deauville. Boulard XO har därmed rätt att använda ursprungsbeteckningen Pays d'Auge, det finaste äppeldistriktet i Normandie. För det krävs det att äpplena kommer från vad som geografiskt kallas för Pays d'Auge och att metoden med dubbeldestillation tillämpas. Därefter lagras calvadosen på stora ekfat. Denna Calvados XO är sammansatt av 7 till 20-årig calvados. Alla med helt olika smaker och karaktärer beroende på årgång och exakt var äpplena har plockats. Firman Calvados Boulard grundades 1825 av Pierre Boulard och ligger i hjärtat av Pays d'Auge i Normandie. Här växer de äpplen som lämpar sig bäst för calvados. Äpplena skördas mellan oktober och december, för att sedan mosas och pressas. Hela 18 kilo äpplen går åt till en enda flaska och upp till ett 100-tal olika äppelsorter kan förkomma. Den idealiska blandningen är 40% bittra, 40% söta och 20% syrliga äpplen. Efter pressning jäser musten i ca 3 månader och dubbeldestilleras sen över öppen eld i de vackra sk "potstills" av koppar. Samma metod som används vid framställning av cognac och whisky.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
700 ml | 489 Kr | 8040101 | Beställning |
Kommentarer