Grant's Sherry Cask

SPRIT 40%
Berntson
Skapades 2007-04-05 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
Skottland Storbritannien
Tillverkningssätt
Blended
Stil
Whisky
Senaste betygen
Porterbryggare
2007-05-01 6
1886 byggde William Grant tillsammans med sin familj sitt första destilleri i Speysidedistriktet i Skottland. Framgångsrikt lyckades Grant att utnyttja de gynnsamma förhållandena i den grönskande Glenfiddichdalen och på juldagen 1887 rann de första whiskydropparna från destillationsapparaterna.
Skickligheten och traditionerna i hantverket kring framställningen värderas mycket högt. Smederna återskapar kopparpannornas originalform, tunnbindarna håller ekfaten i bästa skick och chefsblendern säkerställer kvaliteten i lagringen och mognaden till perfektion.

Som första destilleri i världen lanserade William Grant 2002 två helt nya whiskysorter inom blended sortimentet. Grant's Ale Cask Reserve och Grant's Sherry Cask Reserve. Det som gör dessa två whiskys så speciella är att de fått slutmogna i ale- respektive sherryfat. Grant's Ale Cask Reserve är framtagen tillsammans med de anrika alebryggeriet Caledonian Brewery. Grant's Sherry Cask Reserve har fått slutmogna i de finaste Olorosso-sherryfaten innan de buteljeras. Bägge har fått smickrande omdömen av ledande whiskykännare och konsumenter. Två nya stjärnor på den breda whiskyhimlen.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 289 Kr 8063601 Beställning
Porterbryggare
2007-05-01 6

Kommentarer