Amarone della Valpolicella Terre di Cariano - 2005

RÖDA VINER 15.5%
AMKA
Skapades 2009-02-11 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
1998
2005
Cecilia Beretta är juvelen i Pasquagruppens krona. Företaget grundades i början av 1980-talet som ett centrum för forskning och avancerade studier inom vinodling och framställning. Namnet kommer från den fantastiska Villa Beretta som uppfördes i Mizzole, i den östra delen av Valpolicella på 1600-talet av greve Giuseppe Beretta. Greven var förutom Veronas överhuvud även en välrenommerad agronom tillika poet.

Druvorna har odlats på vingårdar i Monte Cariano, i hjärtat av Valpolicella Classico-området söder om byn San Pietro i Cariano. Druvorna handplockas i slutet av september och torkas i fem månader (Appassimento-metoden). I slutet av februari pressas druvorna och lämnas sedan för att jäsa i 20-25 dagar. Efter pressning och rening flyttas vinet till ekfat där malolaktisk jäsning äger rum. Vinet lagras på små och medelstora fat i 18–24 månader och därefter överförs vinet till rostfria ståltankar där det blandas. När man fått den rätta balansen så buteljeras vinet. Avslutningsvis lagras vinet i 12 månader på flaska.

Doften är stor med inslag av vilda bär, choklad, torkade plommon och vanilj.
Smaken är mogen, fyllig och mjuk med inslag av kaffe, choklad och mörka bär.

Cecilia Beretta Amarone passar till grillat kött av nöt, vilt och lamm samt vällagrade ostar.

Typ: Torrt
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 335 Kr 8068601 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer