Betyg
1
Senaste betygen
shimmy-test2
2014-02-19Mickedyk
2013-02-07magnusj
2012-07-17gurli
2012-01-14nohnohyeh
2012-01-12
Karaktär: Smaken är bittersöt, med tydliga inslag av malört och gentianarot, men även av körsbär och valnöt.
Mer om Campari: Denna unika exotiska dryck kommer från firman Davide Campari i Milano, Italien. Campari tillverkas enligt ett hemligt recept skapat av Gaspare Campari för drygt 100 år sen. Den serverades första gången på Caffé Ristorante Camparino i Milano i mitten av 1860-talet. Gaspare var yngst av tio syskon och kom som fjortonåring till Turin för att arbeta på café. 1862 flyttade Gaspare och hustrun Letizia Galli till Milano och äventyret började på allvar. Själva caférörelsen roade honom inte lika mycket som att experimentera fram egna spritsorter. På den tiden var det brukligt att caféerna tillverkade all sprit själva. Så småningom började Gasapare Campari också sälja sin sprit till andra caféer under eget varumärke; Olio di Rhum, Elixir di Lunga Vita och Rosa Campari var några av hans första märken. Campari Bitter hette från början "Bitter all'uso d'Hollanda" innan den döptes om. Gaspare Campari kom att tillbringa fyrtio år bland destillationsapparater och kryddor. Som egen restauratör blev han framgångsrik och förmögen, mycket tack vare den redan då mycket uppskattade Bitter Campari. Gaspare dog 1882, och rörelsen togs då över av ett av hans fem barn, Davide. Sonen Davide var industrialist och utvecklade Campari till att bli den internationella succé den blivit. Säg vilken bar i vilket land som inte har en flaska Campari på hyllan. Drinktips: 1-2 cl Campari, 3-4 cl Gordon's Gin. Fyll upp med Bitter Lemon och du får en "Hashi Bashi".
Mer om Campari: Denna unika exotiska dryck kommer från firman Davide Campari i Milano, Italien. Campari tillverkas enligt ett hemligt recept skapat av Gaspare Campari för drygt 100 år sen. Den serverades första gången på Caffé Ristorante Camparino i Milano i mitten av 1860-talet. Gaspare var yngst av tio syskon och kom som fjortonåring till Turin för att arbeta på café. 1862 flyttade Gaspare och hustrun Letizia Galli till Milano och äventyret började på allvar. Själva caférörelsen roade honom inte lika mycket som att experimentera fram egna spritsorter. På den tiden var det brukligt att caféerna tillverkade all sprit själva. Så småningom började Gasapare Campari också sälja sin sprit till andra caféer under eget varumärke; Olio di Rhum, Elixir di Lunga Vita och Rosa Campari var några av hans första märken. Campari Bitter hette från början "Bitter all'uso d'Hollanda" innan den döptes om. Gaspare Campari kom att tillbringa fyrtio år bland destillationsapparater och kryddor. Som egen restauratör blev han framgångsrik och förmögen, mycket tack vare den redan då mycket uppskattade Bitter Campari. Gaspare dog 1882, och rörelsen togs då över av ett av hans fem barn, Davide. Sonen Davide var industrialist och utvecklade Campari till att bli den internationella succé den blivit. Säg vilken bar i vilket land som inte har en flaska Campari på hyllan. Drinktips: 1-2 cl Campari, 3-4 cl Gordon's Gin. Fyll upp med Bitter Lemon och du får en "Hashi Bashi".
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
200 ml | 69 Kr | 7007304 | Beställning |
200 ml | 69 Kr | 71404 | Ordinarie |
200 ml | 70 Kr | 7007304 | Beställning |
700 ml | 179 Kr | 71401 | Ordinarie |
700 ml | 189 Kr | 71401 | Ordinarie |
375 ml | 97 Kr | 71402 | Ordinarie |
600 ml | 179 Kr | 71404 | Ordinarie |
Kommentarer
herminator87