Crios Malbec - 2006

RÖDA VINER 14%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2007-11-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Mendoza Argentina
Druva
Malbec
Senaste betygen
Årgångar
2002
2006
2008
Ett av de senaste tillskotten till vår portfölj och ett av Argentinas mest uppmärksammade producenter. Vingården ägs och drivs sedan 1999 av paret Susana Balbo och Pedro Marchevsky som båda har ett långt förflutet inom den argentinska vinbranschen bland annat hos Catena. Den 21 hektar stora vingården ligger i Luyan de Cuyo i centrala Mendoza ca 25 minuters bilväg söder om Mendoza stad. Förutom druvorna från de egna vingårdarna så köps även druvor från kontrakterade odlare. Crios betyder avkomma (barn) på spanska och ska symbolisera att dessa viner inte riktigt vuxit till sig till samma höga nivå som företagets toppviner. I Crios serien produceras även en Cabernet Sauvignon, en Syrah-Bonarda, Chardonnay, och en rosé gjord på Malbec.

Smaktyp: Kryddiga och Mustiga
Framställning: Odlingsområde: Agrelo (La Consulta) i Mendoza. Druvorna skördas för hand från 15 år gamla oympade vinstockar från vingårdar på 900 meters höjd. Vinet jäser på temperaturkontrollerade ståltankar vid 28-30°C och macererar med skalen i ca 30 dagar. Hälften av vinet lagras därefter 8 månader på 1-åriga franska ekfat och andra halvan på 1-åriga amerikanska ekfat. Vinet är ofiltrerat.
Karaktäristik: Djup mörkröd färg. Mogen doft och smak av hallon, svarta vinbär och körsbär med inslag av vanilj. Välbalanserat generöst fylligt vin med en lång eftersmak.
Användning: Passar bra till en mustig köttgryta.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 85 Kr 8110601 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer