Raimat Cabernet Sauvignon Vallcorba Reserva - 1999

RÖDA VINER 13.5%
Skapades 2008-03-08 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Färg: Medelhög intensitet, granatröd med tegelfärgad kant
Doft: Stor och mycket fruktig, med toner av mogna körsbär, björnbär, tobak, ceder och rostade fat.
Smak: Fyllig och kraftig med inslag av körsbär, björnbär, tobak och ceder. Elegant fatkaraktär och lång eftersmak med mognadstoner
Konsumtion: 0-10
Användning: Smakrika kötträtter. Vilt och oxfilé, gärna grillat.

Ett enda träd. Det var vad som växte i den öken som Manuel Raventós köpte i början av seklet. Han hade bestämt sig för att göra Spaniens bästa vin på just den plats där ingenting förutom ett enda träd ville växa. Alla trodde att han var galen, men han fortsatte att lägga ut enorma summor för att förverkliga sin dröm. Det hela gick så långt att hans fru började gömma undan så mycket pengar hon kunde, för att inte Manuel skulle ruinera familjen.

De tre bästa lägena har valts ut och vinifierats separat, och den hårdare gallringen av druvor tillsammans med satsningen på de bästa ekfaten har gjort vinerna helt enastående. Mas Castell, Vallcorba och El Moli kallas de tre vingårdsvinerna, och inom den stora familjen Raventós går diskussionens vågor alltid höga om vilken som är den bästa av de tre.

Raimat Vallcorba är gjort på 100 procent cabernet sauvignon från en liten vinplätt som kallas Codorníu 16. Druvorna avstjälkades och fick sedan jäsa i 12 dagar vid 30 graders temperatur i rostfria tankar. Vinet lagrades sedan 24 månader på ekfat från Virginia, där hälften var nya, och klarnades innan buteljeringen med äggvitor och bentonit.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 229 Kr 8114901 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer