Noà Nero d'Avola Cabernet Merlot - 2006

RÖDA VINER 13.5%
Primewine Sweden
Skapades 2010-03-21 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Micke J
2009-01-15 8
Druvsorter: Nero d´Avola 40 %, Merlot 30 %, Cabernet Sauvignon 30 %
Framställning: Druvorna till detta vin skördas från tre lägen på Sicilien. Nero d´Avoladruvorna från Butera, sydöstra Sicilien som ger hög och intensiv mognadsgrad. Merlotdruvorna kommer från Monreale, nordvästra Sicilien som producerar koncentrerad och mycket strukturerad frukt med tannin och syra. Cabernet Sauvignondruvorna kommer från Salemi som ger en ren och tydlig frukt. Efter skörd så avstjälkas och vinifieras alla druvor separat. Jäsningen sker vid 28-30 grader i mellan 10- 15 dagar. Den malolaktiska jäsningen sker sedan i 225-liters ekfat där vinet lagras i 12 månader innan buteljering.
Utseende: Ung, mycket mörkt röd färg.
Doft: Stor, mycket rik doft i koncentrerad men ändå finessrik stil. Djup och tät med inslag av mörka bär, en rostad fatton och örter.
Smak: Fyllig smak med stort djup, ung med markerade tanniner, ren och koncentrerad frukt som balanseras av god syra och med en lång, generös och komplex eftersmak.
Användningsområden: Framför allt serveras den här typen av vin till smakrika rätter av kött och vilt. Komplettera gärna med smakrika tillbehör som svamp och krydda gärna med vitlök och sydfranska örter. Låt gärna ett krämigt tillbehör ingå i rätten (grädde, smör, gratäng, potatispuré, risotto, pasta och liknande) för att runda av strävheten och matcha den rika frukten. Ett utmärkt lagringsvin (1-4 år är av godo). I annat fall vinner det helt klart på att dekanteras och få luft i en timma före servering. Välj glas med stor kupa så att vinets aromer tillåt blomma ut.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 259 Kr 8121801 Beställning
Micke J
2009-01-15 8

Liknande artiklar
Kommentarer