Betyg
1
Senaste betygen
TwiztidRob
2012-03-11GAISAke
2011-02-01staffanu
2010-12-04Barcko
2010-08-30Davildo
2010-06-18
Typ: Överjäst filtrerad veteöl, weissbier
Smakbeskrivning: Frisk doft med ton av vete. Frisk och lätt smak med liten beska och diskret veteölskaraktär. Lätt syrlig eftersmak nästan utan beska.
Passar till: Som alla veteöl, mycket bra till mat. Detta öl kan också fungera som neutral törstsläckare till starkt kryddad mat.
Övrigt: Franziskaner är Münchens äldsta privata bryggeri, dess historia går ända tillbaka till 1363. Ursprungligen låg det mittemot ett kloster med Franziskanermunkar, därav namnet. Franziskaner kommer i familjen Sedlmayers ägo 1861 och 1922 beslutar man att slå ihop de två familjeföretagen Spaten och Franziskaner.
Veteöl kan kallas både weizenbier (veteöl) och weissbier (vitt öl) på tyska. Franziskaner har valt beteckningen weissbier. Kristallklar innebär att ölet är filtrerat och ingen jästfällning finns kvar i flaskan. Ölet blir blankt och mildare i sin karaktär, mindre typiskt veteöl. Lagen säger att weissbier måste bryggas på minst 50 % vetemalt. Franziskaner använder en något högre halt, men andelen varierar beroende på årets förutsättningar. Man använder också ljus kornmalt. Alla Franziskaner Weissbier är försiktigt humlade med humle från Hallertau.
Smakbeskrivning: Frisk doft med ton av vete. Frisk och lätt smak med liten beska och diskret veteölskaraktär. Lätt syrlig eftersmak nästan utan beska.
Passar till: Som alla veteöl, mycket bra till mat. Detta öl kan också fungera som neutral törstsläckare till starkt kryddad mat.
Övrigt: Franziskaner är Münchens äldsta privata bryggeri, dess historia går ända tillbaka till 1363. Ursprungligen låg det mittemot ett kloster med Franziskanermunkar, därav namnet. Franziskaner kommer i familjen Sedlmayers ägo 1861 och 1922 beslutar man att slå ihop de två familjeföretagen Spaten och Franziskaner.
Veteöl kan kallas både weizenbier (veteöl) och weissbier (vitt öl) på tyska. Franziskaner har valt beteckningen weissbier. Kristallklar innebär att ölet är filtrerat och ingen jästfällning finns kvar i flaskan. Ölet blir blankt och mildare i sin karaktär, mindre typiskt veteöl. Lagen säger att weissbier måste bryggas på minst 50 % vetemalt. Franziskaner använder en något högre halt, men andelen varierar beroende på årets förutsättningar. Man använder också ljus kornmalt. Alla Franziskaner Weissbier är försiktigt humlade med humle från Hallertau.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 19 Kr | 8151901 | Beställning |
500 ml | 20 Kr | 8388501 | Beställning |
Kommentarer
GAISAke